Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πλημμύρισε αθωότητα το αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 19ου ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την γιορτή του Βρεφικού - Παιδικού Σταθμού "Ο Κόκκινος Μύλος"
 Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών, μα και φακίρηδες, πειρατές, κλόουν, ακροβάτες και ταχυδακτυλουργοί, υπέροχες χορογραφίες και θαλασσογραφίες. Όλα αυτά και άλλα πολλά, που δεν μπορούν να χωρέσουν σ’ ένα δημοσιογραφικό κείμενο, εκτυλίχθηκαν στην θαυμάσια καλοκαιρινή γιορτή του Βρεφικού – Παιδικού Σταθμού «ο Κόκκινος Μύλος» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου στο πλαίσιο του 19ου Παιδικού Φεστιβάλ στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Οι λιλιπούτειοι πρωταγωνιστές χάρισαν στο κοινό που είχε κατακλύσει το αμφιθέατρο, ώρες ξεγνοιασιάς και συναισθήματα χαράς και στοργής. Το γέλιο, η συγκίνηση και το παρατεταμένο χειροκρότημα ήρθαν αυθόρμητα και ήταν η επιβράβευση της άρτιας από κάθε άποψη δουλειάς για την οποία εργάστηκαν σκληρά οι υπεύθυνοι και οι παιδαγωγοί του «Κόκκινου Μύλου». Το αποτέλεσμα αναμφίβολα δικαίωσε τους πάντες. Και του χρόνου! 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Στο Α’ μέρος, με τίτλο «Μια μέρα στο Τσίρκο» , τα παιδιά του νηπιαγωγείου ντύθηκαν Φακίρηδες (υπεύθυνοι παιδαγωγοί Μελίνα Μοιραλιώτη – Νόρα Σιδέρη) Πειρατές ( υπεύθυνη παιδαγωγός Κατερίνα Ευθυμιοπούλου) Ταχυδακτυλουργοί και Ακροβάτες ( υπεύθυνη παιδαγωγός Βαρβάρα Γαλανοπούλου)
Στο β’ μέρος, τα παιδιά του νηπιαγωγείου, παρουσίασαν τη θεατρική κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη (υπεύθυνη παιδαγωγός Φωτεινή Θεοχάρη) Στα χορευτικά έλαβαν μέρος η Ειρήνη και οι φίλες της, ο Τρύγος, οι Θεοί και ο Πόλεμος. Συμμετείχαν επίσης τα προνηπιακά τμήματα (υπεύθυνοι παιδαγωγοί Μαρία Σόρου και Χριστίνα Παϊπέτη).
Εκπληκτικό ήταν και το φινάλε. Ξεκίνησε με τον χαιρετισμό από τα παιδιά των τμημάτων των κ. Χριστίνας – Μαρίας και Βαρβάρας. Ακολούθησε μια εξαίσια θαλασσογραφία με πρωταγωνιστές τα παιδιά του νηπιαγωγείου και στο νταούλι τον Σπύρο Αντωνάτο. Φαντασμαγορικό Jam Dance live για τη συνέχεια με χορεύτρια την Μαίρη Σκαγιά συνοδεία του cajon – didgeridoo- τουμπερλέκι από τον Σπύρο Αντωνάτο Δάσκαλο Μουσικής Αγωγής και Σολίστα Ντράμερ. Η αυλαία της γιορτής έπεσε με τον αποχαιρετισμό από τα παιδιά του νηπιαγωγείου υπό τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και τη φωνή του Γιάννη Κότσιρα.
Αξίζει επίσης ν’ αναφερθεί πως τα σκηνικά έγιναν από την κα Εβίτα Ασλανίδου, τα κοστούμια επιμελήθηκε η κ. Ρένα Μπρέχα και τη γιορτή παρουσίασε η κ. Μαρία Μπράλα.
Τις χορογραφίες έκανε η Μαίρη Σκαγιά – Καθηγήτρια κλασσικού μπαλέτου του Royal Academy London. Τη διασκευή – Σκηνοθεσία της «Ειρήνης» του Αριστοφάνη και τη Γενική Επιμέλεια είχε η Δώρα Μπράτσα.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου