Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ένας φίλος ήρθε απ’ τα παλιά…

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας έκανε το κοινό πρωταγωνιστή της συναυλίας
Ένας φίλος από τα παλιά ξαναγύρισε, το βράδυ του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου στα παλιά του λημέρια. Ο λόγος για το Φίλιππο Πλιάτσικα, τον σημαντικότερο, σήμερα, Αχαρνέα καλλιτέχνη, που γεννήθηκε κι ανδρώθηκε στο χωριό του Μιχάλη Μενιδιάτη. Κάτι που δεν έχει ξεχάσει, ούτε αυτός, ούτε ο έτερος …Καππαδόκης Μπάμπης Στόκας, τον οποίο, επίσης, απολαύσαμε στις αρχές του Σεπτέμβρη, στο Αμφιθέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.
Φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις ο Φίλιππος Πλιάτσικας επέστρεψε για να τραγουδήσει, όπως είπε, με τους φίλους του. Αρκετοί από τους οποίους ήταν φυσικά Μενιδιάτες, ενώ μια παρέα δε δίστασε να έρθει, για πάρτη του, από την μακρινή Καστοριά. Πάντως, άξιζε τον κόπο. Με νέο σχήμα που με ακορντεόν, βιολί και κόντρα μπάσο δεν το λες ροκ μπάντα, ο Φίλιππος έδειξε ότι βρίσκεται στο ζενίθ της καλλιτεχνικής του ωριμότητας κι ότι κατέχει άριστα την τέχνη της «χαλιναγώγησης» του κοινού, το οποίο οδήγησε με επιδεξιότητα στα δικά του μουσικά μονοπάτια.
 


Το αποτέλεσμα ήταν να το βάλει στο παιγνίδι και να το μετατρέψει σε πρωταγωνιστή της βραδιάς τραγουδώντας τις μεγάλες του επιτυχίες, αλλά και των άλλων μελών των εμβληματικών, πλέον, πυξ-λαξ.
Πραγματικά εξαιρετικές οι ενορχηστρώσεις των κομματιών κι αποδόθηκαν θαυμάσια από ένα μουσικό σχήμα, που αποδεικνύει ότι ο Φίλιππος βρίσκεται σε μια νέα φάση μουσικού προβληματισμού. Μια μπάντα που κατάφερε να παίξει τα …πάντα, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει τη μοναδική εκτέλεση του «άστη να λέει», όταν το είχε τραγουδήσει με τους πυξ-λαξ ο μέγας Βασίλης Καρράς. Ακούστε, παρεμπιπτόντως, το τραγούδι με το μεγάλο λαϊκό βάρδο, πριν ευχηθούμε στο Φίλιππο «εις το επανιδείν»…
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου