Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πυρ και μανία με Κατσιγιάννη, η …πεθερά του Ντούρου

ΤΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΡΑΝΗ
Στην κάθοδο του Θανάση Κατσιγιάννη στις εκλογές αποδίδει την ήττα του γαμπρού της η πεθερά του Ντούρου, Τούλα Καλογράνη. 
Με επιστολή της που δημοσιεύθηκε στην ΑΧΑΡΝΑΪΚΗ υποστηρίζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι ο Θανάσης Κατσιγιάννης δεν έπρεπε να κατέβει στις εκλογές, από προσωπική …υποχρέωση προς την ίδια, που είχε, όπως λέει, στηρίξει τους πολιτικούς αγώνες του πατέρα του και του ίδιου... 
Δεν παραλείπει ακόμα να πλέξει το εγκώμιο του Ντούρου, χαρακτηρίζοντάς τον πετυχημένο, ηθικό, ασυμβίβαστο κι αδιαπραγμάτευτο. 
Ιδού η ανοικτή επιστολή της Τούλας Καλογράνη, με τίτλο "Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Θανάση Κατσιγιάννη". Τα συμπεράσματα δικά σας...

Θα ήταν παράλειψή μου, τώρα που καταλάγιασαν τα τύμπανα της προεκλογικής περιόδου, αν δεν σου έλεγα ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, γιατί αισθάνομαι βαθύτατα υποχρεωμένη.
Προτίμησα να το πω φωναχτά για να το ακούσουν όλοι, ιδιαίτερα εκείνοι που γνωρίζουν τη μακροχρόνια σχέση που είχα με την οικογένεια σου.
Μία σχέση που είχε μέσα της τα στοιχεία της φιλίας, της αφοσίωσης και της προσφοράς, κυρίως στους εκλογικούς σας αγώνες. Δεν μετανιώνω για τίποτε και δεν ακυρώνω τίποτε απ’ ότι προσέφερα και τούτο γιατί πίστευα και πιστεύω σε αξίες και ιδεώδη που καθορίζουν τη στάση της ζωής μας. Πάνω απ’ όλα όμως πίστεψα σε μια φιλία που χαρακτηρίστηκε άδολη, καθαρή εκ μέρους μου, χωρίς κανένα απολύτως όφελος για μένα.
Βρισκόμαστε λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές. Το αποτέλεσμα των εκλογών σε άλλους έδωσε ικανοποίηση και είναι λογικό και σε άλλους άφησε πικρία και πολλά ερωτηματικά. Εσύ σαν πρόσωπο που αναμείχθηκε δραστήρια και ενεργά στο σκηνικό εκλογές, γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα τα μυστικά ενός τέτοιου οδοιπορικού και ασφαλώς γνωρίζεις σε βάθος και πλάτος τι διαμόρφωσε αυτό το αποτέλεσμα.
Εγώ σαν απλή δημότης και κάτοικος αυτής της πόλης νιώθω ντροπή και θλίψη. Ντροπή, γιατί πάνω από φιλοδοξίες και προσωπικές αδυναμίες πρέπει να βάζουμε το συμφέρον και μόνον των Αχαρνών. Θλίψη, γιατί εσύ με το βαρύ πολιτικό όνομα που φέρεις, δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση, να πάρεις το ωχρό ποσοστό του 8% μέσα στη πόλη που γεννήθηκες, μεγάλωσες και διεκδίκησες.
Παρ’ όλες τις αντιδράσεις φίλων και γνωστών να μην εκτεθείς, αφού διαφαινόταν σίγουρη η αποτυχία σου, εσύ προτίμησες το ελάχιστο για τον εαυτό σου.
Η επιμονή σου δεν ήταν τυχαία, ούτε παρόρμηση της στιγμής από τυχόν δυσαρέσκεια. Ήταν απλά ένα μακροχρόνιο απωθημένο με συγκεκριμένο στόχο. Και σου θυμίζω: Το 1998 κρέμασες τα πανό, με δική σου πρωτοβουλία, ενάντια στην υποψηφιότητα του Ντούρου και χωρίς εσύ να είσαι καν υποψήφιος. Γιατί;
Το 2010 ξεκίνησες κάτι ανάλογο, με τον ίδιο στόχο. Τότε τα μάζεψες γρήγορα. Η τρίτη φορά τώρα.
Το βρίσκω και λογικό και θεμιτό να θέλει κάποιος να διεκδικήσει οποιοδήποτε αξίωμα για τον εαυτό του. Αρκεί βέβαια να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις . Εσένα φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν σε βοηθούσε η συγκυρία και όμως επέμενες, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Γιατί; Εσύ δεν έπασχες για αξιώματα, αφού ήδη είχες πάρει και το αξίωμα του βουλευτή. Ήσουν πλήρης.Και όμως επέμενες να διεκδικήσεις το ελάχιστο. Γιατί;
Το σκηνικό άλλαξε στα Δημοτικά μας πράγματα. Εύχομαι από καρδιάς να είναι προς το καλύτερο, για το καλό όλων μας και ιδιαίτερα για το καλό της πόλης, γιατί ο απερχόμενος Δήμαρχος κατά ομολογία άφησε σπουδαίο έργο πίσω του και μακάρι να συνεχιστεί.
Ο Ντούρος έφτασε στο αξίωμα του Δημάρχου, όχι από κενόδοξη φιλοδοξία , αλλά από υπέρμετρη αγάπη για τη πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τις Αχαρνές . Έφτασε εκεί που έφτασε μόνος του, χωρίς πολιτική προίκα και χωρίς πολιτικούς χορηγούς.
Παρ’ όλο που είχε απέναντί του ένα αρνητικό πολιτικό σύστημα για την πόλη των Αχαρνών, αυτός τόλμησε, συγκρούστηκε, διεκδίκησε και κέρδισε, όχι για τον εαυτό του, κέρδισε να σωθεί ο Δήμος Αχαρνών, με όλα τα θετικά επακόλουθα.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος είχε την τόλμη και το σθένος να συγκρουστεί με το σάπιο πολιτικό παρασκήνιο, έστω κ’ αν αυτόν του στοίχισε πολιτικά. Ασυμβίβαστος και αδιαπραγμάτευτος με κάθε είδους συμφέροντα έφυγε με το κεφάλι ψηλά, αφήνοντας πίσω του έργο ενός ηθικού και επιτυχημένου Δημάρχου. 
Τελειώνοντας Θανάση θέλω να σου επαναλάβω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατί μ’ έμαθες σ’ αυτή την ηλικία που είμαι, πως δεν υπάρχουν αληθινές φιλίες και αληθινές κουβέντες, γιατί οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές μας απογοητεύουν.Υπάρχουν δυστυχώς μίση, πάθη, συμβιβασμοί, σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα.Να ’σαι καλά και καλή επιτυχία στους στόχους σου, αν αυτό είναι για το καλό των Αχαρνών.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η κυρια τουλα μιλαη πολυ σωστα μεχρι το σημειο που κοβη την πρωσοπικη αντιπαραθεση με τον κ.κατσιγιαννη.απο εκει και περα ας μας πει το τι εκανε ο κ.ντουρος για τις ολυμπιακες εγκαταστασεις του μενιδιου.ακριβος ΤΙΠΟΤΑ κ.τουλα.το μενιδη δεν ειναι μονο το κεντρο.

Δημοσίευση σχολίου