Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Τέσσερα χρόνια χωρίς ρεύμα οικογένεια στο Μενίδι

Παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής στη ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού σε σπίτια της περιοχής
Από την παρέμβαση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 
στη ΔΕΗ, το πρωί της Τετάρτης, 30 Ιουλίου

Μια οικογένεια στο Μενίδι, με δυο άνεργους γονείς κι ένα γιο, ζουν τέσσερα χρόνια χωρίς ρεύμα! 
Το πρόβλημα ανέδειξε η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου (Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Συνταξιούχων, Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαρνών, Σύλλογος Δασκάλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», η Επιτροπή Ανέργων, ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου της ΟΓΕ) κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ για την αποκατάσταση παροχής ρεύματος σε σπίτια της περιοχής την Τετάρτη το πρωί.
Στην ουρά της ΔΕΗ Μενιδίου οι περισσότεροι που στέκονταν είχαν κομμένο ρεύμα. Η Λαϊκή Επιτροπή, απαιτώντας να μην υπάρχει κανένα σπίτι εργαζομένου και ανέργου «στο σκοτάδι», κάλεσε όσους βρίσκονταν στο υποκατάστημα να έρθουν σε επαφή, να αγωνιστούν με τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς.
Τα τελευταία χρόνια η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου έχει παρέμβει στη ΔΕΗ για πάνω από 300 σπίτια, ενώ προχτές η κινητοποίηση αφορούσε επίσης αρκετές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν. Ξεχωρίζει η περίπτωση του άνεργου ανδρόγυνου με ένα παιδί που παραμένουν χωρίς ρεύμα εδώ και 4 χρόνια. Το παιδί όταν κόπηκε το ρεύμα ήταν 16 χρονών έφηβος και τώρα είναι 20χρονος άντρας! Η διευθύντρια του υποκαταστήματος της ΔΕΗ δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει θετικά τα αιτήματα για αποκατάσταση ρεύματος.
Η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου ανάμεσα σε άλλα καταγγέλλει: «Η κυβέρνηση κοροϊδεύει, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Το ίδιο και η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια. Παρά τις κινητοποιήσεις που κάναμε, παρά την ομόφωνη απόφαση του τωρινού Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα από πρόταση των συμβούλων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", οι άνεργοι εξακολουθούν να πληρώνουν δημοτικά τέλη, να τους κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να σφυρίζει αδιάφορα.
Αδιαφόρησαν ακόμη και να συστήσουν επιτροπή όπως προβλέπεται από Υπουργική Απόφαση, με τη συμμετοχή της ΔΕΗ, της ΔΕΔΔΗΕ, που θα εξέταζε προβλήματα εργαζομένων και ανέργων να ανταποκριθούν στην πληρωμή του ρεύματος και θα αποκαθιστούσε κομμένα ρεύματα». Καλεί το λαό της περιοχής να αγωνιστεί ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, που θα ενταθεί.

ΠΗΓΗ: www.rizospastis.gr/ 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Λαϊκή Επιτροπή και τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ δίνουν καθημερινα αγώνες στο πλευρό της εργατικής τάξης .... Μπράβο και καλή συνέχεια

Δημοσίευση σχολίου