Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασταύρωση των Αρχελάου και Μακεδονομάχων


Της Βαρβάρας Ταβλαρίδου Μπακάλη

ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ!

Κύριε Δήμαρχε Αχαρνών- Θρακομακεδόνων,

Χθες Κυριακή 27/7/2015 το βράδυ στη διασταύρωση- λαιμητόμο των οδών Αρχελάου και Μακεδονομάχων στους Θρακομακεδόνες , έγινε ένα ακόμη αυτοκινητιστικό ατύχημα. Συμπολίτης μας οδηγός αυτοκινήτου παραβίασε το ΣΤΟΠ και παρέσυρε συμπολίτη μας που επέβαινε σε μηχανάκι. Δεν γνωρίζω πόσο σοβαρά τον τραυμάτισε, εύχομαι και ελπίζω να είναι καλά.

Μια εβδομάδα πριν στο ίδιο ακριβώς σημείο, συγκρούστηκαν δυο αυτοκίνητα χωρίς ευτυχώς να τραυματισθεί κανείς από τους επιβαίνοντες. Όμως το ένα αυτοκίνητο σφηνώθηκε στη μάντρα μου δίπλα ακριβώς στην κυρία είσοδο, εκεί όπου ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΣΤΕΚΟΤΑΝ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ που επέστρεφε στο σπίτι!

Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ασχοληθώ ξανά με το ζήτημα της ασφάλειας της οδού Αρχελάου το οποίο προσπαθώ να αναδείξω μαζί και με τους άλλους συμπολίτες μου που κατοικούν εκεί από το σωτήριον έτος 2007, έχοντας καταντήσει γραφική! Κι αυτό γιατί διαπίστωσα με μεγάλη απογοήτευση ότι κραυγάζουμε σε «ώτα μη ακουόντων». Ευελπιστούσα ότι η προεκλογική ονομαστική επιστολή του νυν αντιδημάρχου Θρακομακεδόνων κ. Χίου προς τους κατοίκους της Αρχελάου, στην οποία μας διαβεβαίωνε ότι θα ασχοληθεί άμεσα με το σοβαρότατο αυτό θέμα, θα έπαιρνε κάποτε σειρά. Πέρασε όμως ένας χρόνος από τότε που ανέλαβε η υπό την ηγεσία σας νέα δημοτική αρχή και δυστυχώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ.

Όχι μόνο δεν προωθήθηκε η από ετών εκπονηθείσα μελέτη του συγκοινωνιολόγου καθηγητού του Πολυτεχνείου κ. Βλαστού, η οποία προφανώς εξακολουθεί να αραχνιάζει ξεχασμένη σε κάποιο συρτάρι, αλλά δεν έχει ληφθεί κανένα στοιχειώδες μέτρο για την αποτροπή των ατυχημάτων. Τα φωτιζόμενα ΣΤΟΠ , έργο του αλήστου μνήμης τέως Δημάρχου Θρακομακεδόνων κ. Θ. Οικονόμου, τα οποία σημειωτέον είναι τοποθετημένα σε τελείως ακατάλληλο σημείο, δεν ανάβουν, δεν υπάρχει καμιά διαγράμμιση στο οδόστρωμα, δεν υπάρχει καμιά απολύτως σήμανση για την προτεραιότητα της Αρχελάου ούτε καθρέφτες στις χωρίς ορατότητα διασταυρώσεις ούτε καν ταμπέλες με όριο ταχύτητας! Οσο για αστυνόμευση από την τροχαία ούτε λόγος, μόνο το.. ανακριτικό της εμφανίζεται στην Αρχελάου μετά από κάθε ατύχημα.

Και ρωτάω ευθέως την παρούσα δημοτική αρχή στην οποία εμείς οι κάτοικοι της Αρχελάου εναποθέσαμε τις ελπίδες μας για μια σωστή αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος που αφορά στην προστασία της ζωής και της σωματικής μας ακεραιότητας: ΕΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΣΤΗ ΜΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ Η ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ, ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ’ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Κύριε Δήμαρχε,
σας απευθύνω έκκληση να ασχοληθείτε προσωπικά με το ζήτημα της Αρχελάου πριν θρηνήσουμε θύματα. Η προστασία της ζωής των δημοτών σας είναι ύψιστο καθήκον σας και η συνεχιζόμενη αδιαφορία συνιστά αυτό που οι σοφοί πρόγονοί μας αποκαλούσαν ΥΒΡΙΝ. Και η ύβρις επιφέρει την ΝΕΜΕΣΙΝ που ήδη έδειξε ένα μέρος του πρόσωπου της για κάποιους προκατόχους σας που κυνικά αδιαφόρησαν παρ’ όλες τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας.

Κύριε Δήμαρχε,
σας παρακαλώ θερμά, πάρτε ΑΜΕΣΑ τα στοιχειωδώς απαραίτητα μέτρα, που εδώ και πολύν καιρό έχουν ήδη πάρει με επιτυχία άλλοι δήμοι και που αν μη τι άλλο, κοστίζουν πολύ λιγότερο από κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ειδάλλως προβλέπω σύντομα στις επικίνδυνες διασταυρώσεις της Αρχελάου, με πρωταθλήτρια αυτή με τη Μακεδονομάχων, να ..ανεγείρονται εκκλησίες, όχι σαν αυτές που έχουν κάποιοι στους κήπους των μεγαλοπρεπών επαύλεών τους , αλλά εκκλησίες – προσκυνητάρια με καντήλια, αφιερωμένες στη μνήμη των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα.

Από σας εξαρτάται να μην αποδειχθώ για άλλη μια φορά Κασσάνδρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου