Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Περιβαλλοντικό έγκλημα! Σε χωματερή μετατρέπεται η Βαρυμπόμπη

Περιβαλλοντικό έγκλημα από ασυνείδητους , σε δασικές εκτάσεις της Βαρυμπόμπης, οι οποίοι εναποθέτοντας πάσης φύσεως απορρίμματα, τη μετατρέπουν καθημερινά, σε χωματερή, χωρίς δυστυχώς να γίνονται αντιληπτοί, αφού η κίνηση στην περιοχή, όπως για παράδειγμα στη διαδρομή από Θρακομακεδόνες προς Βαρυμπόμπη είναι αραιή. 
Εξάλλου, η περιοχή όπου εντοπίστηκαν από συμπολίτες μας οι όγκοι των απορριμμάτων, βρίσκεται σε έκταση που δεν είναι ορατή στον κεντρικό δρόμο, σε απόσταση λίγων μέτρων, από τη χαρακτηριστική στροφή επί της οδού Μουσών, που ενώνει τους Θρακομακεδόνες με τη Βαρυμπόμπη. 
Περίοικοι ωστόσο σημειώνουν, πως αντικρίζουν συχνά, μικρά αγροτικά αυτοκίνητα φορτωμένα με μπάζα κι άλλου είδους απορρίμματα να κινούνται στην περιοχή, προς…άγνωστη κατεύθυνση! 
Το βέβαιο είναι πως οι συνδημότες μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στους «παλιατζήδες» που γυρνούν στις γειτονιές και για λίγα ευρώ, υπόσχονται να αναλάβουν την αποκομιδή των μπαζών ή άλλου είδους απορριμμάτων τους. 
Ευχής έργον άλλωστε θα ήταν, οι αρμόδιες αρχές να λάβουν μέτρα ασφαλείας, καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς, από τα σκουπίδια ανάμεσά τους και σπασμένα τζάμια, είναι ορατός. 

Ας μην ξεχνάμε τέλος πως το δάσος της Βαρυμπόμπης και του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της Αττικής, του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας , βρίσκεται στη «γειτονιά» μας και η προστασία του είναι υπόθεση όλων μας!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη ρύπανση της Βαρυμπόμπης. 







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου