Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Κοσμοσυρροή στο πανηγύρι Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μενίδι



Με τον καθιερωμένο Εσπερινό και τη λιτάνευση του Επιταφίου της  Παναγίας, που τελέστηκαν την παραμονή  του Δεκαπενταύγουστου, κορυφώθηκε το τριήμερο των θρησκευτικών  εκδηλώσεων της πανήγυρης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών.
Παρευρέθηκαν εκατοντάδες πιστών και δεκάδες ιερέων και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου  Θεόδωρος.
Ειδικότερα διακρίναμε τον Αρχιερατικό επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Εμμανουήλ Σέρβο, τους ιερείς  Ιερών  Ναών ,  Αγίας Άννας, Αγ. Δημητρίου,  Ταξιαρχών Χαραυγής,  Αγίου Κωνσταντίνου Άνω Αχαρνών, Αγ. Γεωργίου, Αγίου Διονυσίου, Αγίας Παρασκευής Άνω Αχαρνών και Αγίας Τριάδας Θρακομακεδόνων.
Από πλευράς   επισήμων και δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Σιδηρόπουλος ( που συνέβαλε και στην μεταφορά του επιταφίου στην λιτάνευση), Γιώργος Σταύρου, Ελένη Σαχσανίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Στέργιος Πεδιαδίτης και ο πρόεδρος της Αρωγής Νίκος Γκασούκας. Επίσης ο πρώην Αντιδήμαρχος  Γιάννης Κατσανδρής και η Υπεύθυνη στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της περιφερειακής οργάνωσης Αττικής της ΝΔ Γωγώ Δαλακώστα.
Στη λιτάνευση προπορεύονταν τα λάβαρα του ιερού Ναού, που κρατούσαν  παιδιά του κατηχητικού,  ενώ τον επιτάφιο   συνόρευαν μικρά κορίτσια ντυμένα μυροφόρες . Ακολούθησε την διαδρομή  Οδός Λιοσίων,  Σαλαμίνος,  Φιλ. Δέδε, Αθηνών και Φιλαδέλφειας,  καταλήγοντας στην Κεντρική πλατεία.  Εκεί  την πομπή υποδέχθηκαν με τιμές  οι ιερείς του Αγίου Βλασίου, οι οποίοι διέθεσαν και τα μικρόφωνα του Ναού, για τις ανάγκες της καθιερωμένης δέησης. 
Ακολούθως δια μέσω της οδού Λιοσίων  επέστρεψαν  στο Ναό, όπου έγινε  το τυπικό της απόλυσης. Πολλές  οι  ευλογίες του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοδώρου, προς τους χιλιάδες που παρακολούθησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, ζητώντας την χάρη της Παναγίας.
Ακολούθησαν οι ευχαριστίες του οικοδεσπότη του Ιερού Ναού π. Θεολόγου Σκορδίλη. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, τους ιερείς της πόλης μας, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, τα παιδιά του  κατηχητικού, τους χιλιάδες πιστούς και τους εθελοντές  και εθελόντριες  που βοήθησαν στην διεξαγωγή των  εκδηλώσεων.
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική  Θεία λειτουργία,  ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτου  π. Θεολόγου Σκορδίλη, συλλειτουργούντων και των ευσεβών  ιερέων του Ναού πατέρων  Χαράλαμπου Τριαντόπουλου και Γεώργιου Χαλκιά,  μέσα σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής χαράς  στο εορτάζοντα Ιερό Ναό. Χαρακτηριστική ήταν η μεγάλη προσέλευση στο Ποτήριο της Ζωής, μεταλαμβάνοντας των Αχράντων Μυστηρίων.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις του  Ιερού Ναού Κοιμήσεως  Θεοτόκου, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας με την ακολουθία της Παράκλησης.
Να σημειώσουμε ακόμη πως με την ολοκλήρωση του Εσπερινού και της λιτάνευσης  του  επιταφίου της Θεοτόκου, προσφέρθηκαν, σε όλους τους πιστούς, λουκουμάδες και αναψυκτικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου