Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Μπούμεραγκ αποδείχθηκε για τον Τάσο Χίο η συνέχιση της κόντρας με Κασσαβό

Αριστερά τα μπούμεραγκ που ενώ κινούνται προς μια
κατεύθυνση επιστρέφουν στην αφετηρία  και δεξιά ο Τάσος Χίος
Μπούμεραγκ για το Δημοτικό Σύμβουλο Τάσο Χίο αποδείχθηκε η ακύρωση της Απόφασης με την οποία ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός τον είχε απαλλάξει από τα καθήκοντα Αντιδημάρχου, πριν από περίπου δύο μήνεςΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Ο Τάσος Χίος είχε προσφύγει, ζητώντας την ακύρωση της αντικατάστασής του, με το σκεπτικό ότι η Απόφαση του Δημάρχου δεν ήταν πλήρως αιτιολογημένη και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε δεκτή την αίτησή του, ακυρώνοντας τη σχετική Απόφαση Δημάρχου. Ακολούθησε ένα ανεξήγητα σκληρό έως προκλητικό εξώδικο του Τάσου Χίου με το οποίο καλούσε τον Κασσαβό να τον επαναφέρει στη θέση του, απειλώντας τον ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προκαλούσε την ποινική του δίωξη για παράβαση καθήκοντος.
Το εξώδικο αυτό, που επιδόθηκε μόλις μια μέρα μετά την κοινοποίηση της ακυρωτικής Απόφασης στο Δήμο, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του Κασσαβού. 
Ο λόγος ήταν ότι με την Απόφαση Δημάρχου με την οποία απάλλαξε τον Τάσο Χίο  από τα καθήκοντά του απέφυγε να αναφερθεί σε πραγματικά περιστατικά που δικαιολογούσαν την αποπομπή του, αφενός για να μην βγάλει τα εν οίκω στο Δήμο κι αφετέρου γιατί ήθελε να κρατήσει τη διαφωνία σε ευπρεπές επίπεδο. Δεν ήθελε δηλαδή να αναρτηθούν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και να εκτεθούν σε δημόσια θέα τα θέματα που αφορούσαν στην παράταξη και στις σχέσεις των μελών της. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες είχε φτάσει να πιστεύει ότι ο Τάσος Χίος είχε κατανοήσει ότι έσφαλε κι ότι επεδίωκε να αποκαταστήσει τη σχέση του με το Δήμαρχο και τα άλλα μέλη της δημοτικής ομάδας, παρόλο που εκκρεμούσε η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί της προσφυγής του.
Όμως η συμπεριφορά νικητή και τροπαιούχου που επέδειξε ο Τάσος Χίος έδωσε στον Κασσαβό να καταλάβει ότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Έτσι συμμορφώθηκε με την Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κι επανέφερε τον Τάσο Χίο στη θέση του στις 25 Αυγούστου 2016, για μια μέρα. Αλλά την αμέσως επόμενη, δηλαδή στις 26 Αυγούστου τον αντικατάστησε και πάλι εκθέτοντας, αυτή τη φορά, λεπτομερώς, σε μια Απόφαση-κόλαφο, τους λόγους που τον έχουν οδηγήσει στην αποπομπή του.
Από την ανάρτηση της Απόφασης Δημάρχου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ προκύπτει ότι οι λόγοι της αντικατάστασης του Τάσου Χίου ήταν η προβληματική συνεργασία με το Δήμαρχο, οι δημόσιες τοποθετήσεις που έβλαπταν την εικόνα της δημοτικής αρχής, η αλλαζονική συμπεριφορά προς τους συναδέλφους του και η ανικανότητα στο χειρισμό των θεμάτων που του είχε αναθέσει ο Δήμαρχος.
Αφήνοντας, αυτή τη φορά, στην άκρη τις ευγένειες ο Κασσαβός παρέθεσε σειρά γεγονότων και εγγράφων τα οποία τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του:
-Για την αδυναμία συνεργασίας με το Χίο επικαλείται τα δύο εξώδικα που του έστειλε, επισημαίνοντας ότι η επικοινωνία δύο συνεργατών δε μπορεί να γίνεται με αυτό τον τρόπο.
-Για τις δημόσιες δηλώσεις του Τάσου Χίου αναφέρεται σε διάσταση λόγων και έργων για το ταμειακό έλλειμμα των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου που εμπόδιζε τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού του. Ειδικότερα επισημαίνει ότι, ενώ ο Τάσος Χίος ψήφισε την κάλυψη του ελλείμματος με ισόποσο δάνειο στις 18 Δεκεμβρίου 2015 και στις 5 Απριλίου 2016 , εν συνεχεία δήλωσε στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ότι ήταν αντίθετος.  
-Για την αντισυναδελφική συμπεριφορά απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του Δήμου επικαλείται συγκεκριμένα έγγραφα των Αντιδημάρχων Στάθη Τοπαλίδη, Παναγιώτη Πολυμενέα και Θεόδωρου Συρινίδη, της Πρόεδρου της Δημοτικής Ενότητας Θρακομακεδόνων Χρύσας Δουρίδα και του Προέδρου της Δημοτικής Φροντίδας Γιώργου Δασκαλάκη. Όλοι τους κάνουν λόγο για αλλαζονική και εξωθεσμική συμπεριφορά που στην περίπτωση των Παναγιώτη Πολυμενέα και Στάθη Τοπαλίδη έγινε προσβλητική και ρατσιστική. Ο τελευταίος τονίζει χαρακτηριστικά ότι ο Τάσος Χίος τον πρόσβαλε επειδή είναι Πόντιος…
-Για να αποδείξει την ανεπάρκεια του Χίου ο Κασσαβός επισημαίνει δύο περιπτώσεις, στις οποίες δεν εκτέλεσε τα καθήκοντά του και συγκεκριμένα την προώθηση των ζητημάτων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αλλά και την απουσία του, ως προϊσταμένου της πολιτικής προστασίας, στην κρίσιμη ετήσια σύσκεψη προγραμματισμού για την αντιπυρική προστασία του Δήμου, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2016 με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων. Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Πολυμενέας που αντικατάστησε τον Αναστάσιο Χίο στην Πολιτική Προστασία έκανε ευθέως λόγο, στο Δημοτικό Συμβούλιο, για σοβαρές παραλείψεις το προηγούμενο διάστημα.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι από την όλη εξέλιξη της υπόθεσης ο Τάσος Χίος βγήκε χαμένος για δύο λόγους:
ΠΡΩΤΟΝ συνέβαλε να δοθούν στη δημοσιότητα συμβάντα και πραγματικά περιστατικά τα οποία σίγουρα δεν είναι κολακευτικά για την παρουσία του στο αξίωμα του Αντιδημάρχου.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ συσπείρωσε εναντίον του όλα τα μέλη της διοίκησης του Δήμου, τα οποία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θεωρούν τις ενέργειές του αντιδεοντολογικές και αντιπαραταξιακές.
«Ο Τάσος πρέπει να καταλάβει ότι στις εκλογές ο κόσμος τον ανέδειξε Δημοτικό Σύμβουλο κι όχι Αντιδήμαρχο. Αντιδήμαρχο τον όρισε ο Δήμαρχος που είναι κι ο μόνος αρμόδιος να κρίνει αν ασκεί σωστά τα καθήκοντά του. Τα περί δικαίωσής του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που γράφουν αυτοί που τον «συμβουλεύουν» είναι αστειότητες γιατί δεν τον όρισε Αντιδήμαρχο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά ο Κασσαβός. Ο Δήμαρχος σέβεται την απόφαση του κόσμου κι αυτός είναι ο λόγος που δεν ζήτησε τη διαγραφή του Τάσου από την παράταξη. Ο Τάσος πρέπει, επίσης,  να εκτιμήσει το γεγονός ότι, ενώ κάποιοι ζητούν από το Δήμαρχο μεγαλύτερη αυστηρότητα, εκείνος επέδειξε και πάλι ανεκτικότητα και μετριοπάθεια, παραλείποντας σκόπιμα να υπενθυμίσει στην Απόφασή του κι άλλα δυσάρεστα πραγματικά περιστατικά» τόνισε, αποδίδοντας το κλίμα που επικρατεί στην παράταξη, μέλος της διοίκησης του Δήμου.
Δείτε, για έχετε προσωπική αντίληψη, το πλήρες κείμενο της πολυσέλιδης Απόφασης Δημάρχου που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου