Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

ΜΕΝΙΔΙ: Επίθεση τοξικομανούς σε παπά και πιστούς μέσα στην εκκλησία

Αριστερά ο ΙΝ Αγίου Δημητρίου και δεξιά
ο εφημέριος πατήρ Κωνσταντίνος Πρίμπας
-ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΑΥΛΙΖΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ
-ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή έναν τοξικομανή ηλικίας 25-35 ετών, συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής 12 Αυγούστου 2016, σε βάρος του παπα Κώστα Πρίμπα και του εκκλησιάσματος, μέσα στον Ιερό Ναό του Αη Δημήτρη και μάλιστα κατά την ώρα του εσπερινού.
Ο τοξικομανής,  μπήκε στο Ναό Αγίου Δημητρίου κάνοντας το σταυρό του και πλησιάζοντας έναν –έναν τους λιγοστούς  εκκλησιαζόμενους, απαίτησε οικονομική βοήθεια, λέγοντας  ότι πεινάνε τα παιδιά και η σύζυγος του. Σε παρατήρηση του επιτρόπου, ότι δεν επιτρέπεται αυτό που κάνει εντός  του Ναού και εν  ώρα ιερουργίας, έγινε επιθετικός. Αρχικά με βρισιές ότι  αυτό δεν είναι χριστιανικό, επέμεινε πως πρέπει να του δώσουν  χρήματα να πάει φαγητό στα παιδιά  και στη γυναίκα του. Όποιος από  τους πιστούς αντιδρούσε, τον έβριζε και τον απειλούσε, ώσπου έφτασε στον παπα Κώστα ο οποίος του έδωσε 3 ευρώ, τα οποία του φάνηκαν λίγα και ζήτησε και τρόφιμα. Ωστόσο όταν κάποιος  από τους εκκλησιαζόμενους, προσφέρθηκε να του αγοράσει   τρόφιμα, δεν δέχθηκε, λέγοντας ότι ήθελε μόνο χρήματα. Επικράτησε  αναστάτωση, ο τοξικομανής, εκστόμιζε ύβρεις  κατά πάντων,   επιτέθηκε σε πιστούς και χειροδίκησε ακόμα και κατά του Παπα - Κώστα. Τελικά αποχώρησε τρέχοντας όταν κάποιος είπε ότι έρχεται η Αστυνομία.
Το συμβάν αποτελεί έναν από τους κρίκους στην αλυσίδα των παραβατικών συμπεριφορών που προκαλούν, καθημερινά, στη συνοικία του Αγίου Δημητρίου οι τοξικομανείς που έρχονται απ’ όλα τα σημεία του ορίζοντα για να προμηθευτούν τη δόση τους. Από την άλλη, οι τσιγγάνοι προμηθευτές επιδίδονται στη δραστηριότητά τους ανενόχλητοι αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, στην πλάτη των κατοίκων του Αη Δημήτρη που παρακολουθούν ανυπεράσπιστοι αυτό το τεράστιο αλισβερίσι ναρκωτικών.
Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ δηλώνουν αδυναμία να ελέγξουν την κατάσταση και να βάλουν τέλος σε αυτή την άθλια κατάσταση, που αποφέρει κέρδη στους παραβατικούς και ζημίες στους φιλήσυχους κατοίκους της εργατούπολης των Αχαρνών και ειδικότερα των συνοικιών Αη Δημήτρη-Αυλίζας και Αγίας Σωτήρας.     

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου