Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Αντέδρασε ο Κατσίκης στο ΝΑΤΟ όταν αποκάλεσαν τα Σκόπια Μακεδονία

Ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής Κώστας Κατσίκης στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ
Την άμεση παρέμβαση του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κωνσταντίνου Κατσίκη στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση των μελών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, προκάλεσε αναφορά της Επιτροπής Οικονομικών και Ασφάλειας της Συμμαχίας η οποία έκανε λόγο για «Ελληνο-Μακεδονικά σύνορα». 
Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Κατσίκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν «Ελληνο-Μακεδονικά σύνορα» ζητώντας ταυτόχρονα και πετυχαίνοντας τη διόρθωση του όρου τονίζοντας ότι αποτελεί σαφή παρέκκλιση από τα συμπεφωνημένα εντός της Συμμαχίας, περί του τρόπου καταγραφής της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM). 
Ειδικότερα, ο κ. Κατσίκης με την παρέμβαση του κατάφερε να αντικατασταθεί το επίμαχο σημείο με τη φράση «Οn the Greece – FYROM Border» . Μάλιστα όπως επεσήμανε σε παρόμοια διόρθωση είχε προβεί τον Μάρτιο του 2016 και η Κομισιόν αλλάζοντας σε κείμενο της τον τίτλο από «Idomeni refugee Camp at the Greek-Macedonia Border» σε «Idomeni refugee Camp at the border between Greece and the Former Yugoslav Repulic of Macedonia».
Παράλληλα ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό ζήτημα υπογραμμίζοντας τη δραματική αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στα σύνορα μας με άλλες χώρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου