Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ο Κασσαβός γέλασε τελευταίος στην αντιπαράθεση με το Χίο

Ο κύβος είχε ριφθεί από τη Μεγάλη Τετάρτη, που ο Κασσαβός δεν γέλασε, αλλά ευχήθηκε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στο Χίο κοιτώντας αλλού...
Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα, έλεγε ο Κάρλ Μαρξ. 
Στην περίπτωσή μας, η ακύρωση της Απόφασης του Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού για την αποπομπή του Αναστασίου Χίου, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ήταν τραγωδία. Γιατί έδωσε την εντύπωση ότι ο Αναστάσιος Χίος θα επέστρεφε στη θέση του Αντιδημάρχου, νικητής και τροπαιούχος. Μάλιστα η αιωνίως άσχετη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ μιλούσε, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε, για δικαίωση Χίου ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Η τραγωδία έδωσε τη θέση της στη φάρσα. Ο Κασσαβός αντεπιτέθηκε και με καινούργια Απόφαση, στην οποία άφησε κατά μέρος τις ευγένειες, απέπεμψε εκ νέου το Χίο. Η εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη: Η Αποκεντρωμένη απέρριψε τη νέα προσφυγή του Χίου κι έτσι από τη στιγμή που παύθηκε, δεν ξανακάθισε στην καρέκλα του Αντιδημάρχου. 
Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για δικαίωση του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ ΚΛΙΚ ΕΔΩ, που όπως σε πολλές ακόμα περιπτώσεις, προέβλεψε τις εξελίξεις, αλλά δεν είναι το ζητούμενο. Το μεγάλο ερώτημα ήταν και παραμένει γιατί ο Χίος έκανε το μετέωρο βήμα στο κενό. 
Όπως είχαμε γράψει και την προηγούμενη φορά, ο Αναστάσιος Χίος αναδείχθηκε σε πραγματικό βαρώνο της διοίκησης Κασσαβού. Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Πολιτικής Προστασίας, με επιπλέον χωρική αρμοδιότητα στους Θρακομακεδόνες. Μάλιστα ο Δήμαρχος τον όρισε και αναπληρωτή του, κάτι σημαντικό και τιμητικό στην περίοδο που αντιμετώπισε σοβαρό, αλλά πρόσκαιρο πρόβλημα υγείας. Κάποια στιγμή ένιωσε τόσο ισχυρός που δε δίστασε να συγκρουστεί με συναδέλφους και υπαλλήλους. 
Λογικά θα έπρεπε να είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιημένος, ιδιαίτερα βλέποντας ότι αρχαιότερα στελέχη της παράταξης έμειναν εκτός νυμφώνος. Κι όμως, ήταν εκείνος που στράφηκε πρώτος εναντίον του Κασσαβού και μάλιστα για ένα λόγο που όλοι αναγνωρίζουν ότι ο τελευταίος δεν έφταιγε, δηλαδή για τα δάνεια των προηγούμενων διοικήσεων. Κάτι που άλλωστε αναγνώρισε, εγγράφως κι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. 
Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι η φιλοδοξία του να γίνει Δήμαρχος. Κάποιοι λένε ότι σε προσωπικές συζητήσεις τους είχε εξομολογηθεί ότι στην επόμενη εκλογή δεν θα χρειαστεί σταυρό προτίμησης, σκέψη που τους έκανε να συμπεράνουν ότι φιλοδοξεί να είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου, δηλαδή υποψήφιος Δήμαρχος. 
Κι εδώ ανακύπτει το μεγάλο ερώτημα. Είναι δυνατό να πιστεύει ότι μπορεί να γίνει Δήμαρχος στο Μενίδι; Με μόλις τριακόσιους σταυρούς που πήρε επί Φωτιάδη, επίδοση που αποτυπώνει την πραγματική εκλογική του επιρροή; Γιατί τόση άγνοια των τοπικών συνθηκών και ιδιαιτεροτήτων; Γιατί αυτές οι παρουσίες στα πάρτι που στήνει ο Μουστακάτος στις ταβέρνες; Πιστεύει, αλήθεια, ότι θα τον υποστηρίξει να γίνει Δήμαρχος στο Μενίδι; 
Φυσικά οι φιλοδοξίες του καθενός μας είναι απόλυτα θεμιτές. Όμως ταπεινή μας άποψη είναι ότι θα πρέπει να είναι και ρεαλιστικές. Ιδιαίτερα όταν εκφράζονται από έναν άνθρωπο, κατά τεκμήριο πετυχημένο στο δύσκολο στίβο της επιχειρηματικότητας, όπως ο Αναστάσιος Χίος.
Θα εξακολουθήσουμε την προσπάθεια να λύσουμε τον αυτοδιοικητικό γρίφο που λέγεται Αναστάσιος Χίος. Μήπως και καταλάβουμε κάτι που μας έχει διαφύγει… 
Δείτε την Απόφαση απόρριψης της προσφυγής του Χίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση:




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου