Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Λαμπερή σαν… Άστρο! Εκδήλωση, στο Φροντιστήριο ΑΛΜΑ















Της Ελευθερίας Τριανταφύλλου 

Πώς μπορεί ένα κουκούτσι, μερικά μικρά πράσινα ανθρωπάκια που χαιρετάνε και ένας ντράμερ heavy metal συγκροτήματος να συνδέονται με την επιστήμη της Αστροφυσικής; Την απάντηση σε αυτή την ομολογουμένως δύσκολη ερώτηση έδωσαν ο νέος καθηγητής - διακεκριμένος Αστροφυσικός του Φροντιστηρίου «Άλμα» Αλέξανδρος Χιωτέλλης, οι Διευθυντές σπουδών Σπύρος Βρεττός και Γιάννης Καβαλλιέρος, καθώς και το πλήθος μαθητών - και όχι μόνο - που παρευρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων- προβολών του Φροντιστηρίου. 

Εκεί, ο ομιλητής της βραδιάς, διδάκτωρ αστροφυσικής αλλά και καθηγητής πλέον του φροντιστηρίου Αλέξανδρος Χιωτέλλης έδωσε στην ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε μια άκρως κατατοπιστική ομιλία με θέμα: ”Η γέννηση, η εξέλιξη και ο θάνατος των άστρων.”

Κάπως έτσι το απόγευμα της Δευτέρας ο δεύτερος όροφος του φροντιστηρίου Άλμα καταλήφθηκε από πλήθος μαθητών, καθηγητών αλλά και φιλομαθών συμπολιτών μας που ανυπομονούσαν ν’ ανακαλύψουν όσα περισσότερα μπορούσαν για τα λαμπερά φώτα που όλοι θαυμάζουμε στον ουρανό. 

Τόσο οι διοργανωτές της εκδήλωσης όσο και ο ίδιος ο ομιλητής είχαν υποσχεθεί πως όλοι οι παρευρισκόμενοι ανεξαρτήτως εμπειρίας ή ενασχόλησης γύρω από το θέμα της ομιλίας θα μπορούσαν να καταλάβουν απόλυτα τη συζήτηση. 

Ο κύριος Χιωτέλλης τήρησε την υπόσχεση του κι έχοντας ετοιμάσει μια εξαιρετική παρουσίαση αλλά και κάνοντας ότι περνούσε από το χέρι του ώστε όλοι να καταλάβουν τα μυστικά της επιστήμης που τόσο αγαπά, κέρδισε τις εντυπώσεις. 

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα μέθοδο διδασκαλίας σε ένα πνεύμα αλληλεπίδρασης και οικειότητας μεταξύ των συμμετεχόντων, που χάρις στον ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο με το οποίο διεξάγεται μοιάζει πολύ περισσότερο με μια φιλική συζήτηση παρά με μάθημα, ενώ καταφέρνει πολύ αποτελεσματικά να εγείρει το ενδιαφέρον και τον προβληματισμό. 

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης δόθηκαν απαντήσεις στις όποιες ερωτήσεις κι απορίες εξέφρασε το κοινό. Στη διάρκεια ενός μικρού διαλείμματος μεταξύ της ομιλίας και των ερωτήσεων που ακολούθησαν, στους προσκεκλημένους προσφέρθηκε ένα ιδιαίτερα επιμελημένο κέρασμα. Τη βραδιά στήριξαν με την παρουσία τους όλο το επιτελείο καθηγητών του Φροντιστηρίου καθώς και ο καλός φίλος του Σπύρου Βρεττού, Ιωάννης Μίχας.

Εμείς από την πλευρά μας να τους ευχηθούμε να συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους. Άλλωστε η σκληρή δουλειά και η αγάπη του Φροντιστηρίου και των ανθρώπων του για τους μαθητές τους είναι γεγονός που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. Τις επιτυχίες τους! 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση




































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου