Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Εγκαίνια εκθέσεων στην ΙΛΕΑ με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον


Με την καθιερωμένη φωτογραφική έκθεση τίμησε το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών (ΙΛΕΑ).
Το θέμα της φετινής έκθεσης ήταν «ταξιδεύοντας στο παρελθόν» και περιελάμβανε φωτογραφικές απεικονίσεις μορφών του περασμένου αιώνα. Στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου φιλοξενήθηκε, ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τη Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών (ΦΙΛΕΑ) και η έκθεση της εικαστικού Μαρίας Δαμιανού με θέμα «μορφές στον χρόνο».
Και οι δύο εκθέσεις εγκαινιάστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, 20 Απριλίου 2017 από τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, το Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό και τους Προέδρους της ΙΛΕΑ Γιώργο Φυτά και της ΦΙΛΕΑ Ειρήνης Μπαϊρακτάρη.
Οι φετινές εκθέσεις, εκτός από την ιστορική και καλλιτεχνική τους σημασία εξέπεμψαν κι ένα αισιόδοξο μήνυμα που συνόψισε σε μια φράση ο Πρόεδρος της ΙΛΕΑ Γιώργος Φυτάς. «Ελπίζω ότι από του χρόνου οι εκθέσεις θα φιλοξενούνται σε ένα νέο και άνετο χώρο» τόνισε, εννοώντας ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα έχει ολοκληρωθεί το μεγάλο όραμα της ΙΛΕΑ να λειτουργήσει νέο εκθεσιακό και αποθηκευτικό χώρο, στο κέντρο της πόλης, που θα της επιτρέψει να αναδείξει τον πλούτο των κειμηλίων, των ντοκουμέντων και ενθυμημάτων που της έχουν εμπιστευτεί οι κάτοικοι των Αχαρνών.  
Για το σκοπό αυτό έχει ζητήσει τη συμπαράσταση των μελών και φίλων προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσόν που απαιτείται για την αγορά του χώρου. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της ΙΛΕΑ είναι μεγάλη, ωστόσο το ποσόν που απαιτείται δεν έχει ακόμα συγκεντρωθεί.  Πάντως, με τη συστράτευση όλων, παρά την οικονομική στενότητα των καιρών, είναι θέμα χρόνου να γίνει πραγματικότητα ένα ακόμα όνειρο της ΙΛΕΑ.
Αυτό δε συνέβη και με το Λαογραφικό Μουσείο;
Δείτε πως περιέγραψε την έκθεση ο Γιώργος Φυτάς:



Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις δύο εκθέσεις:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου