Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Μαγικό ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τους “Πρωταγωνιστές μια άλλης Εποχής” του Αναστάση Σωτηρίου










Της Εύης Τριανταφύλλου 


Μέσα από μια υπέροχη Φωτογραφική Έκθεση που μιλά για τους “Πρωταγωνιστές μιας άλλης Εποχής” και παράλληλα αποτέλεσε την διπλωματική του Εργασία ταξίδεψε το κοινό , ο συντοπίτης μας Αναστάσης Σωτηρίου το βράδυ της Πέμπτης 18 Μαΐου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Αχαρνών. 

Παρόντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ο Αναστάσης έκανε πράξη αυτό που είχε στο νου και για το οποίο μόχθησε εδώ και 3 περίπου, χρόνια. 

Ένα ταξίδι στο παρελθόν της πόλης των Αχαρνών της δεκαετίας 50 – 60 μέσα από τις καθημερινές συνήθειες των Γυναικών εκείνης της εποχής. 

Αναδεικνύοντας το ταλέντο του εκτός από την Τέχνη της Φωτογραφίας και στη Σκηνοθεσία, ο Αναστάσης κατάφερε να μεταφέρει μέσα από ένα εξαίσιο θεατρικό δρώμενο, πολλές μουσικές και λίγα λόγια, τις συνήθειες τα ήθη τις καθημερινές συνήθειες μα πάνω απ’ όλα τα συναισθήματα μιας άλλη εποχής, μέσα από τη δύναμη της Εικόνας... 

Ένα ταξίδι που θα ήταν αδύνατον να έχει γίνει πράξη αν δεν έβαζαν πλάτη η Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως δια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα, καθώς και της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών (ΙΛΕΑ) που στήριξε τον Αναστάση στα πρώτα δύσκολα βήματα αλλά και σε όλη την πορείας της επίπονης εργασίας του. 

Γι’ αυτό και ήταν όλοι τους εκεί! 

Πρώτος απ΄όλους ο Αρβανίτης στην καταγωγή και ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Αναστάση Σωτηρίου μέσω της διαμεσολάβησης του Μητροπολίτη Αθηναγόρα, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος έδειξε ακόμη μια φορά την αγάπη του στον Πολιτισμό και τα νιάτα! 

Δεύτερος και κορυφαίος, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας που έδειξε το άλλο πρόσωπο της Μητρόπολης κείνο που στηρίζει και δίνει βήμα στους νέους ανθρώπους, στην Τοπική Παράδοση, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. 

Τρίτος ο Πρόεδρος της ΙΛΕΑ Γιώργος Φυτάς, για τον οποίο επίσης δεν χρειάζονται συστάσεις, αφού εδώ και χρόνια έχει αποδείξει με το έργο του πως η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών έχει ανοίξει τις πόρτες της μέσα από το παρελθόν, κυρίως, στο μέλλον του τόπου, με μια δημιουργική εξωστρέφεια που διαρκώς αναπτύσσεται και επεκτείνεται σε πολλούς τομείς. 

Τέταρτος ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, που ως φιλόξενος οικοδεσπότης της πόλης των Αχαρνών καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που βρέθηκαν στη εκδήλωση κι έδωσε από καρδιάς τα εύσημα στον νέο καλλιτέχνη Αναστάση Σωτηρίου... 

Και... πέμπτον ο Κόσμος! 
Επώνυμος και ανώνυμος, που στήριξε την πρωτοβουλία εμπράκτως, αναλαμβάνοντας τις ανάγκες υλοποίησης της συνολικής προσπάθειας, αλλά και δίνοντας ηχηρό “παρών” το βράδυ της Πέμπτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, αλλά και στο Εκθεσιακό χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου όπου θα παραμείνει η Έκθεση ως την Κυριακή 21 Μαΐου. 
Εννοείτε πως δεν πρέπει να τη χάσετε! 

Για την ώρα πάρτε μια γεύση μέσα από χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση
















































































































Ιδού και οι ομιλίες όχι των Πρωταγωνιστών μιας άλλης εποχής,  αλλά εκείνων της Εκδήλωσης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου