Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Προβοκάτσια οι μολότοφ των κουκουλοφόρων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, λένε όσοι γνωρίζουν

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΨΟΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το κινητό του ρεπόρτερ της ΕΡΤ Γιώργου Γεραφέντη αποτύπωσε την επίθεση των κουκουλοφόρων στο σπίτι των τσιγγάνων που την ώρα της τραγωδίας γινόταν γλέντι. Από που πληροφορήθηκαν οι κουκουλοφόροι ότι επρόκειτο για το συγκεκριμένο σπίτι;
Η εμφάνιση περίπου είκοσι κουκουλοφόρων που έριξαν βόμβα μολότωφ σε κλειστό τσιγγάνικο σπίτι στην οδό Μόρνου, αμαύρωσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της παραβατικότητας που οργανώθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2017, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.
Προηγουμένως χιλιάδες κάτοικοι είχαν διαδηλώσει απαιτώντας να δοθεί ένα τέλος στη γκετοποίηση ολόκληρων συνοικιών του Δήμου Αχαρνών και τη μετατροπή τους σε κέντρα διακίνησης ναρκωτικών και όπλων.
Άνθρωποι που γνωρίζουν τις παραμέτρους του προβλήματος αποδίδουν το περιστατικό σε προβοκάτσια με στόχο να σταματήσουν οι έρευνες και να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή, με πρόσχημα τον κίνδυνο διάρρηξης του κοινωνικού ιστού.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν επειδή η επίθεση με τη μολότοφ συνδέθηκε με την ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής. Επισημαίνουν ακόμα ότι, αν οι κουκουλοφόροι δεν ήταν υποκινούμενοι θα επέλεγαν άλλη μέρα και ώρα και όχι τη συγκέντρωση και μάλιστα ενώ στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Που, ως συνήθως, «αιφνιδιάστηκαν» και δεν έκαναν συλλήψεις, ώστε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα και οι προθέσεις των δραστών…
«Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ που παραθέτει βίντεο από τη στιγμή της ρίψης των μολότοφ, οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε σπίτι τσιγγάνων, οι οποίοι όταν ρίχτηκε ο μοιραίος πυροβολισμός γλεντούσαν. Από πού πληροφορήθηκαν οι κουκουλοφόροι ότι επρόκειτο για το συγκεκριμένο σπίτι και πως λειτούργησαν με επιχειρησιακή ετοιμότητα και οργάνωση;» αναρωτιούνται.
Τονίζουν ακόμα ότι και στο παρελθόν είχαν υπάρξει αντίστοιχα περιστατικά με αποκλεισμούς δρόμων από τσιγγάνους, όταν η αστυνομική παρουσία εντεινόταν στην περιοχή. « Όμως, ενώ ήταν φανερό ποιοι και για ποιο λόγο προκαλούσαν τα επεισόδια, οι αστυνομία αντί να πάρει μέτρα και να κάνει συλλήψεις, αποσυρόταν από την περιοχή, με πρόσχημα τον κατευνασμό και την διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης» τονίζουν χαρακτηριστικά.  
Και καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα. 
«Στις γκετοποιημένες περιοχές του Μενιδίου, το Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων συρρέουν χιλιάδες χρήστες ναρκωτικών, δημιουργώντας, σε καθημερινή βάση, τεράστια έσοδα στους διακινητές αλλά και σε όσους τους προστατεύουν. Η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων σε καθημερινή βάση λειτουργεί αποτρεπτικά και μειώνει το τζίρο αυτών που πολύ έξυπνα σύνδεσαν τη διακίνηση των ναρκωτικών με τους ΡΟΜΑ, πάνω από τους οποίους έχει απλωθεί ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας, που ισοδυναμεί με ατιμωρησία και ασυδοσία. Να γιατί ξαφνικά και ενώ ο κόσμος ζητάει εδώ και τώρα την πάταξη της παραβατικότητας, εμφανίστηκαν και στο Μενίδι οι κουκουλοφόροι…» 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου