Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πρόταση Μιχάλη Βρεττoύ για επιπλέον μέτρα προστασίας των αστέγων από την παγωνιά

Από αύριο, η θερμοκρασία στην πόλη μας θα πέσει κατακόρυφα δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή των αστέγων, που δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα αυξάνονται και πληθαίνουν. Θεωρώ πως οι χώροι που διατίθενται μέχρι στιγμής (1ο, 2ο, 3ο ΚΑΠΗ και αίθουσα εκθέσεων), δεν επαρκούν.
Θα προέτρεπα τους αρμόδιους να ανοίξουν επιπλέον χώρους όπως την αίθουσα του ΚΑΠΗ της Αγίας Άννας, το Χολίδειο γυμναστήριο, ένα χώρο στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου (πχ ΚΕΠ), το χώρο που φιλοξενούνται οι κακοποιημένες γυναίκες στην Πάρνηθος, το ΚΑΠΗ του Μονοματίου και ένα από τα δύο γυμναστήρια στο Ολυμπιακό Χωριό. Παράλληλα το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου καθώς και η πολιτική προστασία να ενημερώνουν για τις διαθέσιμες αίθουσες και η Δημοτική Αστυνομία να τους μεταφέρει στους πλησιέστερους χώρους. Εκεί να προσφέρονται τρόφιμα και ροφήματα από την κοινωνική υπηρεσία.
Επιπλέον, για τους υπόλοιπους κατοίκους, εκτός από τα τρία σημεία διανομής αλατιού, προτείνω να διανέμεται αλάτι στη διασταύρωση Θρακομακεδόνων και Γαλήνης (για τους κατοίκους του Πανοράματος), στη διασταύρωση Ιωάννου Μίχα και Ορφέως (για τους κατοίκους στα σύνορα Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων) καθώς επίσης και στην πλατεία Βαρυμπόμπης.
Να θυμάστε: Ίσως, για κάποιους ανθρώπους, αυτές τις ημέρες είμαστε πιο απαραίτητοι από ποτέ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου