Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Μενιδιάτικη παραθεριστική παροικία στο Γύθειο

ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ SPEDION VILLA ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ

Οι Μενιδιάτες είναι περήφανοι που κατάγονται και ζουν στο Μενίδι. Βιότοπός τους είναι η Πάρνηθα, που την ξέρουν σαν την τσέπη τους. Τα ξωκκλήσια, τις πηγές, τα μονοπάτια, τα πάντα. Όμως, ενώ λατρεύουν τον τόπο τους και είναι δεμένοι μαζί του, καταφέρνουν να είναι κοσμοπολίτες. Να ανακαλύπτουν τις ομορφιές άλλων τόπων και γιατί όχι, να επενδύουν σε αυτούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα ζευγάρι φίλων από το Μενίδι, που από το τίποτα και το πουθενά βρέθηκε στο γραφικό Γύθειο. Αγόρασε ένα κτήμα κοντά στη θάλασσα και δημιούργησε έναν επίγειο παράδεισο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 
Η πρόταση του Παναγιώτη για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ήταν κάτι παραπάνω από ελκυστική. Απόδραση στο μαγευτικό Γύθειο, σε ένα συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών που έχει δημιουργήσει με φαντασία και μεράκι ένα ζευγάρι φίλων του. Πηγαίνετε και θα με θυμηθείτε, ήταν η προτροπή του.
Φύγαμε πρωί Παρασκευής από το Μενίδι, γιατί όταν πηγαίνουμε στη δουλειά τελειώνουμε βράδυ. Φτάσαμε μεσημέρι στο Γύθειο, μια υπέροχη πόλη στο μυχό του Λακωνικού Κόλπου, λίγα χιλιόμετρα νότια της Σπάρτης, ενός από τα πιο γνωστά διεθνή τοπωνύμια ή brands όπως συνηθίσαμε να τα αποκαλούμε ευρωπαϊστί. 
Το γραφικό λιμάνι με το χαρακτηριστικό Φάρο περιβάλλεται από κάθε λογής ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ και φόντο ένα νεοκλασικό οικιστικό περιβάλλον, στην πλαγιά ενός καταπράσινου λόφου, απέναντι στη θάλασσα. Το νεοκλασικό Δημαρχείο δεσπόζει στο λιμάνι, καθώς το Γύθειο είναι η έδρα της ηρωικής Μάνης, που από τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη ονομάζεται Δήμος Ανατολικής Μάνης.
Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν τα έργα κατασκευής του νέου λιμανιού που προορίζεται να ανοίξει νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην πόλη και στη νότια Πελοπόννησο γενικότερα. Όταν βεβαίως επεκταθεί στο Γύθειο ο νέος Εθνικός Δρόμος Τρίπολης-Σπάρτης.Τα λιμάνια χρειάζονται και δρόμους για να φτάσεις μέχρι αυτά



Αφήσαμε πίσω μας το Γύθειο με κατεύθυνση την Αρεόπολη και μετά το Μαυροβούνι, ακριβώς στη γέφυρα, στρίψαμε αριστερά, για να βρεθούμε στη μέση καταπράσινων και περιποιημένων πορτοκαλεώνων και ελαιώνων. Στα πεντακόσια μέτρα αντικρίσαμε την πύλη του συγκροτήματος επιπλωμένων διαμερισμάτων SPEDION VILLA.



Με την πρώτη ματιά o χώρος σε εντυπωσιάζει. Τα τέσσερα πέτρινα αυτόνομα διαμερίσματα, παρόλο που αποτελούν μια ενιαία αρχιτεκτονική σύνθεση, ξεχωρίζουν λόγω των γήινων αποχρώσεών τους και των ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών τους στοιχείων.




Εσωτερικά το κάθε διαμέρισμα διακρίνεται για την ιδιαίτερη αισθητική και τη λειτουργική του επίπλωση και προσφέρει στο φιλοξενούμενο όλες τις ανέσεις. Τα άνετα μπαλκόνια δένουν τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο και προσφέρονται για ρέμβη.



Ο φροντισμένος κήπος συνδέει, οπτικά, τα διαμερίσματα με τους ελαιώνες και τους πορτοκαλεώνες που περιβάλλουν, όπως προαναφέραμε, το SPEDION VILLA. Χαρακτηριστικό του οι τριανταφυλλιές που αναδεικνύονται από τους καταπράσινους σπαρμένους με τριφύλλι χώρους, μια σαφώς πιο οικολογική λύση από το γκαζόν που απαιτεί λίπασμα και νερό. Τα καλοκουρεμμένα κυπαρίσσια δημιουργούν έναν καταπράσινο φυσικό τοίχο που προσφέρει ηλιοπροστασία και ηχοπροστασία και προφυλάσσει τους ενοίκους από τα αδιάκριτα βλέμματα των διερχομένων. 

Κεντρικό σημείο του κήπου ο προσεγμένος βραχόκηπος και δίπλα του η παιδική χαρά και το υπαίθριο γυμναστήριο με τα μοντέρνα και λειτουργικά όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου. Στην άκρη η ψησταριά, για τους λάτρεις της παραδοσιακής ελληνικής γαστριμαργίας. Αν ο εσωτερικός χώρος είναι ο παράδεισος του σπιτόγατου, ο εξωτερικός είναι ιδανικός για το φυσιολάτρη, τον αθλούμενο, το παιδί αλλά και το κατοικίδιο.



Όμως το πραγματικό μυστικό του SPEDION VILLA είναι η διακριτικά ζεστή φιλοξενία. Οι οικοδεσπότες μας έκαναν να νιώθουμε σαν το σπίτι μας και κυρίως πρόλαβαν κάθε επιθυμία μας, χωρίς να βρίσκονται μέσα στα πόδια μας. 

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη θάλασσα, που απέχει λίγα μόνο μέτρα από το SPEDION VILLA. Πρόκειται για την Πελοποννησιακή Ριβιέρα, με κάποια χιλιόμετρα αμμουδιάς. Πεντακάθαρη, απάνεμη και αβαθής προσφέρεται για παιδιά, αλλά και για τους λάτρεις του ούζου, αφού «παρά θιν αλός» βρίσκονται αρκετά ουζερί.


Από πλευράς διασκέδασης, το SPEDION VILLA είναι πολύ κοντά στο Γύθειο και στην Αρεόπολη, πόλεις που χωρίς να θυμίζουν Μύκονο, έχουν αξιόλογη νυκτερινή ζωή. Διαθέτουν προσεγμένους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας και ιδίως το καλοκαίρι σφύζουν από τουριστική κίνηση. Η διαμονή στο συγκρότημα συνδυάζει την ηρεμία με τη νυχτερινή διασκέδαση.

Το SPEDION VILLA διαθέτει ακόμα ένα πλεονέκτημα. Προσφέρεται για ορμητήριο σε γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της περιοχής:


Στην ιστορική Αρεόπολη, μια πετρόκτιστη πόλη από την οποία ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821.

Στα σπήλαια Διρού, ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα της Πελοποννήσου.
Στο γραφικό Γερολιμένα, ένα λιμάνι λίγο πριν από το ακρωτήρι Ταίναρο.
 

Στο παραλιακό Λιμένι, στο Οίτυλο, στη Στούπα και στην Καρδαμύλη.

Αν μάλιστα έχετε έφεση στην οδήγηση, μπορείτε να κάνετε ημερήσια εκδρομή στη Μονεμβασιά και στη Νεάπολη. Ακόμα και στο Ελαφονήσι.
Εν κατακλείδι, το SPEDION VILLA αποτελεί ένα πολύ προσεγμένο χώρο φιλοξενίας, με φιλική εξυπηρέτηση και λογικές τιμές, που προσφέρεται για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου. Το κλίμα της Λακωνίας είναι ήπιο και οι τουριστικοί της προορισμοί εύκολα προσβάσιμοι από το συγκεκριμένο συγκρότημα, που αξίζει να επισκεφτείτε. 
Εμπρός λοιπόν, γιατί ο Μάης και ο Ιούνιος είναι μήνες που η τουριστική κίνηση είναι ικανοποιητική και οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. 
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.spedionvillas.gr/ και ελέγξτε τη διαθεσιμότητα. 
Το SPEDION VILLA σας περιμένει για να σας προσφέρει μοναδικές στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης. 



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
SPEDION VILLA, Λιβαδάκια, Μαυροβούνι, Γύθειο, Λακωνίας 232 00
ΕΜΑΙL: spedionvilla12@gmail.com
Τηλέφωνο 1: 6946598206 (Σπύρος)
Τηλέφωνο 2: 6948308672 (Ελένη)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου