Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Οι τεχνοκράτες της …μαναβικής και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κεντρικό Μενίδι…

Η Σακελλαρίου άλλαξε και πάλι κατεύθυνση και τα οχήματα θα κινούνται όπως παλιά, δηλαδή από τη Δεκελείας προς την Αγίου Κωνσταντίνου...
Χαρακτηριστικό της σημερινής διοίκησης του Δήμου είναι τα παχιά λόγια και η έλλειψη σοβαρότητας. Ήταν, υποτίθεται, η διοίκηση των των τεχνοκρατών, που απαλλαγμένη από τις δεσμεύσεις του παρελθόντος, θα έβαζε την πόλη σε τάξη, με τις καινοτόμες ιδέες της. Στην πορεία αποδείχθηκε ότι το παρελθόν επανέκαμψε δριμύτερο στα δημοτικά πράγματα και μάλιστα με τους περισσότερους …μανάβηδες, ανεπάγγελτους και λοιπούς συγγενείς, από κάθε άλλη φορά. Φυσικά, με πρόσχημα την οικονομική κρίση η Δημοτική Αρχή δεν κάνει τίποτα από αυτά που υποσχόταν στην (μνημονιακή) προεκλογική περίοδο κι απολαμβάνει τα καλά του επαγγέλματος με λαϊκά γλέντια και ταξιδάκια αναψυχής στο εξωτερικό. Αυτό δεν είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί. Γιατί η διοίκηση αυτή γίνεται πραγματικά επικίνδυνη όταν επιχειρεί να κάνει κάτι. Παράδειγμα οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, που με πολύ καμάρι προπαγανδίστηκαν το περσινό καλοκαίρι, από τα παπαγαλάκια του Δήμου, μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό κι όλος ο κόσμος αγανάκτισε με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Εκτός από τους κατοίκους και τους μαγαζάτορες της Πλατείας Αγίου Νικολάου, στην οποία δημιουργήθηκαν προσβάσεις από κάθε σημείο του ορίζοντα. Για τον απλούστατο λόγο ότι, εντελώς συμπτωματικά, στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονται τα τεχνικά γραφεία του Δημάρχου και του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Αχαρνών. Στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών αυτών ρυθμίσεων πολύς λόγος έγινε και για την αντιδρόμηση της οδού Σακελλαρίου, που είναι ένα στενάκι λίγο πριν την Πλατεία και ενώνει τη Δεκελείας με την Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί ο λαλίστατος και ιντερνετικός πρώην Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος έβγαλε τα απωθημένα του. Καταφέρθηκε εναντίον δικαίων και αδίκων, υποστηρίζοντας μαχητικά την φοβερή αυτή επιλογή της Δημοτικής Αρχής. Ιδού τι έλεγε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ΚΛΙΚ ΕΔΩ κι ελπίζουμε ότι δεν θα σπεύσει να κατεβάσει την ανάρτηση, για τους λόγους που θα καταλάβετε παρακάτω:
Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Στο κέντρο της πόλης τώρα. Η μεγαλύτερη απορία όλων είναι γιατί αντιδρομήθηκε η Σακελλαρίου. Είναι πολύ λογικό ερώτημα ίσως. Όλοι βολεύονταν να κατεβαίνουν τη Δεκελείας και από εκεί να μπαίνουν στη Σακελλαρίου. ΟΜΩΣ από όσους διαβάσουν αυτό το κείμενο θέλω να σκεφτούν το εξής: Ποια διαδρομή ακολουθούσαν  για να φτάσουν στη Σακελλαρίου με κατεύθυνση την Αγίου Κωνσταντίνου, μέσω Δεκελείας;  Οι περιπτώσεις είναι οι εξής:
«Κατεβαίνω από ψηλά στη Δεκελείας για να φτάσω Αγίου Κωνσταντίνου» Όσοι έκαναν αυτή τη διαδρομή απλά θα στρίβουν νωρίτερα σε κάποιο στενό (Ξενοφώντος, Δημοκρίτου, Βουλγαροκτόνου κλπ) και θα μπαίνουν στην Αγίου Κωνσταντίνου. Αρά, πρακτικά δεν τους επηρεάζει η αλλαγή
«Κατεβαίνω από Δημοκρίτου στρίβω δεξιά Δεκελείας και μετά Σακελλαρίου». Πρόκειται για ένα εντελώς άσκοπο ζικ ζακ που επιβάρυνε τη Δεκελείας. Τώρα κατευθείαν από Δημοκρίτου θα οδηγούμαστε Αγίου Κωνσταντίνου (παρεμπιπτόντως αυτή τη διαδρομή ακολουθούσα καθημερινά. Θα αναγκαστώ να την αλλάξω)
«Ανέβαινα την Οδυσσέως έστριβα αριστερά Δεκελείας και πάλι αριστερά στη Σακελλαρίου» Αυτό και αν ήταν άσκοπη επιβάρυνση του κέντρου. Απλά δε θα γίνεται τώρα.
«Θέλω να παρκάρω επί της Δεκελείας έξω από το μαγαζί». Τι να απαντήσω στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Τι θέλω να πω με τις παραπάνω περιπτώσεις; Ότι πολύ απλά στην μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων η επίδραση σε κάποιον που θέλει να φτάσει Αγίου Κωνσταντίνου είναι πρακτικά μηδαμινή από την αλλαγή. Αντίθετα θα μειωθούν όσοι άσκοπα διασχίζουν όλη τη Δεκελείας.
Τελικά όλοι θα είναι ευνοημένοι από αυτή τη ρύθμιση;  Σε κάθε ρύθμιση, κάποιοι αλλά λίγοι μπορεί να υποστούν μια επιπλέον μικρή διαδρομή. Η αλήθεια είναι ότι αν προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε για το 100% των χρηστών θα μένουμε πάντα άπραγοι.
Για τους παραπάνω λόγους επιμένω ότι απαιτείται λίγη υπομονή. Πάντα υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής σε κυκλοφοριακά ζητήματα. 
Τελικά θα λυθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα; Για να λυθούν τα προβλήματα της πόλης θα χρειαστεί καιρός αλλά παράλληλα απαιτείται και εμείς οι ίδιοι οι οδηγοί να τηρούμε στοιχειώδεις κανόνες. Έναν δημοτικό αστυνόμο ή την τροχαία σε κάθε τετράγωνο δεν γίνεται να έχουμε. 
Η αλήθεια είναι ότι για όσο έχω την αρμοδιότητα να συμβάλλω στα κυκλοφοριακά ζητήματα θα το κάνω με όλες τις δυνάμεις και τις γνώσεις που διαθέτω. Δεν λέω ότι θα τα λύσουμε όλα, αλλά αν εφαρμοστούν όσα σχεδιάζουμε θα υπάρξει αλλαγή.. Και η αλήθεια είναι ότι ακόμα σχεδιάζουμε αρκετά πράγματα!
Και ξάφνου, πριν από λίγες μέρες, η Σακελλαρίου αντιδρομήθηκε εκ νέου και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα γίνεται όπως και πριν από τη ριζοσπαστική αλλαγή του περασμένου καλοκαιριού, δηλαδή τα οχήματα θα κινούνται και πάλι από τη Δεκελείας προς την Αγίου Κωνσταντίνου.
Τα σχόλια περιττεύουν… 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

paidia kanete lathos.menw sakellarioy k den exei allaksei kati.k exoyme hsyxasei apo toys kagkoyres poy vazan terma th moysikh!!!!!

Δημοσίευση σχολίου