Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Αγνοεί προκλητικά την Ένωση Γονέων ο Ντούρος

Τη στάση της Δημοτικής Αρχής, απέναντι στα σοβαρά προβλήματα παιδείας που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αχαρνών, καταγγέλλει στην ιστοσελίδα της στο face book η Ένωση Γονέων. Πιο συγκεκριμένα, η ειδική Γραμματέας Ελένη Μότσια αναφέρει τα εξής: « Οι αναταραχές και οι εξελίξεις στο χώρο της παιδείας είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προβαίνουν σε συναντήσεις και συζητήσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα. Την Τρίτη 8/10 και ύστερα από κοινή απόφαση των Δ.Σ. της ´Ενωσης Γονέων και της Δ´ ΕΛΜΕ, εγώ ως Ειδ. Γραμματέας και ο Πρόεδρος της ´Ενωσης μεταβήκαμε στο γραφείο του Δημάρχου και ζητήσαμε από την Γραμματεία του μια συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα παιδείας των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Δυστυχώς, σχεδόν ένα μήνα μετά, αυτή η συνάντηση δεν έχει πραγματοποιηθεί. Αναρωτιέμαι το γιατί ..........» Στο ίδιο μήκος κύματος ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κώστας Καρυδάκης, εις επίρρωση του σχολίου της Ελένης Μότσια τονίζει τα εξής: «Nα υπενθυμίσω ότι με έγγραφό μας την 9/9/2013 και ΘΕΜΑ « Θέματα Παιδείας με την έναρξη Σχολικής Χρονιάς» καλούσαμε «την Δημοτική Αρχή, που υπέρτατο χρέος της είναι να υπηρετεί τους Δημότες, να υπάρχει διαρκής και γόνιμη συνεργασία με την Ένωση Γονέων προς όφελος των μαθητών μας, με υπεύθυνες, ποιοτικές και ρεαλιστικές προτάσεις-λύσεις και όχι αναποτελεσματική και καθυστερημένη αντιμετώπιση των προβλημάτων» . Δυστυχώς εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι δεν υπάρχει θέληση συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με την Ένωση Γονέων….. Εμείς θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να παλεύουμε για τα προβλήματα της εκπαίδευσης, για το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση …….και ας «αδιαφορεί» η Αρχή του Τόπου για μας ……..ή για τα παιδιά μας» 

Στο μεταξύ μετά από πίεση και συντονισμένη δράση της Ένωσης Γονέων Αχαρνών σε συνεργασία και με άλλους φορείς, απούσης πάντως της Δημοτικής Αρχής, παγώνει προσωρινά, το ζήτημα της συγχώνευσης τμημάτων. Η Ένωση Γονέων ωστόσο, επαγρυπνεί! Δείτε το σχετικό δελτίο Τύπου και θα καταλάβετε: 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 4/11/13 και ώρα 18:00 στη Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής (Τσόχα 15),για δεύτερη φορά, συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αχαρνών, της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής, της ΟΛΜΕ, της Δ΄και Ε΄ ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Γονέων 2ου Γυμνασίου Βούλας, με τον Περιφεριεακό Δ/ντη Εκπαίδευσης κ. Δ. Γκίνη. 
Μετά από έντονη πίεση που ασκήθηκε από τους πιο πάνω φορείς, αναστέλλεται προσωρινά η απόφαση του Δ/ντή Δθμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής κ. Καπέλλα για συγχωνεύσεις τμημάτων Γυμνασίων και Λυκείων στην Ανατολική Αττική,ενόψει της συνάντησης που θα έχει ο Περιφερειακός Δντής με τον Υπουργό Παιδείας για τη λήψη της οριστικής απόφασης. 
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αχαρνών 
μαζί με τους συλλόγους μέλη της, βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση για συντονισμένη δράση και κινητοποίηση με εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς, απέναντι σε αποφάσεις και πολιτικές που πλήττουν την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών και το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση. 
Πρόθεσή μας είναι να υπερασπιστούμε τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Κώστας Καρυδάκης                        Γιώτα Γιαννάκου 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου