Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Αυταρχισμό καταλογίζει στον Μιχάλη Βρεττό η Ένωση Γονέων Αχαρνών



Αυταρχισμό και έπαρση, καταλογίζει η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Γιώτα Γιαννάκου, στον Αντιδήμαρχο Παιδείας Μιχάλη Βρεττό ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Μετά την απόφασή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης να μην παρευρεθεί επίσημα στην βράβευση των μαθητών το Δ.Σ θεώρησε χρέος του, να συντάξει ευχετήρια επιστολή προς μαθητές και γονείς, η οποία και ζήτησε ν’ αναγνωστεί κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Ο Μιχάλης Βρεττός όμως, ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, δεν το επέτρεψε. Ιδού η ανάρτηση της Γιώτας Γιαννάκου στην σελίδα τους στο Face Book.
“Πραγματοποιήθηκε χθες (22-12-2013) από τη Δημοτική Αρχή, η εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών μας στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση.Η Ένωση Γονέων ύστερα από απόφαση του Δ.Σ., αξιοπρεπώς δε παραβρέθηκε μετά τα όσα είχαν προηγηθεί και μετά τις επίσημες δηλώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο του Αντιδημάρχου Παιδείας όσο και του Προέδρου της Δευτ/θμιας Σχ. Επιτροπής. Έστειλε όμως ευχητήρια επιστολή , ως όφειλε, για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Η επιστολή αυτή μετά από απόφαση του Αντ. Παιδείας ουδέποτε διαβάστηκε. Απορώ πώς σε μια επίσημη εκδήλωση όπου βραβεύονται τα παιδιά μας έχει δικαίωμα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας να αποκλείει τη δυνατότητα ενός Θεσμικού Οργάνου που εκπροσωπεί τους γονείς και που δε παραβρίσκεται, να αναγνωσθεί η ευχητήρια επιστολή που παρέδωσε. 
Η έπαρση και ο αυταρχισμός δε ταιριάζουν και δεν έχουν καμία θέση σε ανθρώπους που υπηρετούν τους δημότες και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα όπως είναι αυτός της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Επισυνάπτω την ευχητήρια επιστολή που ουδέποτε διαβάστηκε 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΓΟΝΕΙΣ
Αγαπητά μας παιδιά,
Η σημερινή βραδιά δικαιωματικά σας ανήκει.
Βραδιές σαν την σημερινή αποκτούν ιδιαίτερη σημασία γιατί προκαλούν σε όλους, μαθητές-γονείς-καθηγητές, μια γλυκόπικρη συναισθηματική φόρτιση και θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό σας. 
Όλα όσα σας πίεζαν ανήκουν πλέον στο παρελθόν και τα πρόσωπα σας ακτινοβολούν χαρά, ευτυχία και δικαίωση. 
Σήμερα επιβραβεύεστε για τους κόπους και τις δυσκολίες που κατορθώσατε να ξεπεράσετε. Επιβραβεύεστε για την εισαγωγή σας σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας . 
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αχαρνών, δια της παρούσης, σας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια και σας εύχεται καλή σταδιοδρομία. 
Ελπίζουμε να αναζητήσετε και να διεκδικήστε το καλύτερο από την ζωή σας. 
Κάντε όνειρα, βάλτε στόχους και παλέψτε γι’ αυτά με αρχές και ιδανικά. 
Θερμά Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν δίπλα σας, ακούραστοι συνοδοιπόροι, στις αγωνίες και στις προσπάθειες σας. 
Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό μας ζητάμε από εσάς, τους γονείς σας και τον Σεβασμιότατο κο. Αθηναγόρα, ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΤΕ για την σημερινή μας απουσία.
Η Ένωση Γονέων σεβόμενη το θεσμικό της ρόλο δεν θα μπορούσε να παραστεί σε μια εκδήλωση όπου αυτός ο ρόλος απαξιώνεται από τους διοργανωτές της.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                                      Ο Πρόεδρος 
 
Σωτήρης Κουφογεώργος
                               
     Η Γεν. Γραμματέας
 
Ελένη Μότσια Μαραζοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου