Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Οι τοίχοι έχουν τη δική τους ιστορία…

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 2ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ 
Στην κοινότητα του Nsekanabanga Didier, του  μικρού  από τη Ρουάντα, του οποίου το σχολείο έχει την αναδοχή, τα έσοδα του bazzar


Της Εύης Τριανταφύλλου 

Πράγματι! Στους τοίχους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου γράφτηκε μια ξεχωριστή ιστορία. Για την ακρίβεια ζωγραφίστηκε! Από σημαντικούς εικαστικούς και street Artists μα κι απ΄ τα ίδια τα παιδιά. Τους μικρούς μαθητές που ξέρουν να μιλούν την ίδια γλώσσα. Κι ας είναι από διαφορετικές πατρίδες. Κι ας έχουν διαφορετικό χρώμα. Κι ας πιστεύουν σε διαφορετικούς θεούς. Και τι μ’ όλα αυτά; Έχουν κάτι κοινό. Καθαρές καρδιές. Έτοιμες ν’ αγαπήσουν. Έτοιμες να δημιουργήσουν φιλίες ζωής. Έτοιμες όχι απλά να δεχτούν το διαφορετικό μα κι αν υπάρχει λόγος, να το συμπονέσουν. Να το προστατέψουν, να του δώσουν ένα πολύτιμο χέρι βοήθειας. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο 2ο Δημοτικό, στο οποίο συνυπάρχουν μαθητές από 9 διαφορετικές εθνικότητες. Γιατί δεν ήταν μόνο το 1ο o Art Fest που είχε σκοπό μέσα από την δύναμη της Τέχνης να περάσει το μήνυμα: «Αν και διαφορετικοί, είμαστε Ίσοι» Έγιναν κι άλλα σημαντικά πράγματα το Σάββατο. Στους χώρους του σχολείου λειτούργησε bazzar με διακοσμητικά αντικείμενα που έφτιαξαν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου για ιερό σκοπό: Τα έσοδα θα διατεθούν για να καλυφθούν οι ετήσιες ανάγκες της Κοινότητας όπου διαμένει ο Nsekanabanga Didier, ο μικρός από τη Ρουάντα, του οποίου το σχολείο έχει την αναδοχή. Τι άλλο να πει κανείς. Το προαύλιο του 2ου Δημοτικού μα κι οι εσωτερικοί του χώροι, μετατράπηκαν σ’ έναν υπέροχο καβαλέτο. Εκτός από τους μικρούς μαθητές στο 1ο Art Fest συμμετείχαν εθελοντικά οι σπουδαίοι εικαστικοί και street Artists : WD , Bασίλης Μπότουλας, Essek_One, AnimousS, Sugahtank , Mary S., Daphne Gn, Iris, AnniCont, IK3, Dim X Artist, κ.α. Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί, πως παράλληλα με το graffiti event, απ΄άκρη σ’ άκρη ηχούσε μουσική από DJset με απόφοιτους μαθητές του σχολείου και κατά τις απογευματινές ώρες της εκδήλωσης συμμετείχαν εθελοντικά γνωστές μπάντες και μουσικά σχήματα της πόλης των Αχαρνών και όχι μόνο.

«Ήταν μία υπέροχη ημέρα.....Η μουσική ακουγόταν δυνατά, ο W.D έφτιαξε μία υπέροχη τοιχογραφία με θέμα <Αν και διαφορετικοί είμαστε ίσοι> η υπόλοιπη ομάδα διακόσμησε τους εσωτερικούς τοίχους με διάφορες τοιχογραφίες από τις οποίες θ’ ανεβάσουμε φωτογραφίες σύντομα αλλά και λεπτομέρειες από όσους συμμετείχαν......Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν και πραγματοποίησαν το γεγονός!» σημείωσε ενθουσιασμένη στην σελίδα της στο Face Book, η εκ των πρωτεργατών του Φεστιβάλ Τέχνης και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Μαρία Πρίτσα Στάση.

Τo Bazzar στήθηκε γα ιερό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για να καλυφθούν οι ετήσιες ανάγκες της Κοινότητας όπου διαμένει ο Nsekanabanga Didier, ο μικρός από τη Ρουάντα, του οποίου το σχολείο έχει την αναδοχή. 


«Το 2ο Δημοτικό Αχαρνών ξεχωρίζει κυρίως για δύο λόγους. Ο πρώτος, είναι πως πρόκειται για μια μικρή πολυπολιτισμική κοινότητα με μαθητές που προέρχονται από 9 διαφορετικές εθνικότητες. Ο δεύτερος είναι πως μοιάζει περισσότερο με μια μεγάλη οικογένεια δημιουργικών ανθρώπων, αφού τόσο τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι γονείς, συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινότητα του σχολείου, με κάθε δημιουργικό τρόπο που γνωρίζουν και νιώθουν, ώστε να γίνει ένα μέρος όπου ΟΛΑ τα παιδιά , θα βρίσκουν Αγάπη και Ασφάλεια για να εκφραστούν» σημείωσε η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Γαρυφαλλιά Οικονόμου, καταλήγοντας πως ο στόχος του 1oυ Art Fest ήταν ένας και σημαντικός: Μέσα από την δύναμη της Τέχνης να περάσει το μήνυμα: Αν και διαφορετικοί, είμαστε Ίσοι. 

Όπως όλα έδειξαν επετεύχθη! Μπράβο! Ένα μεγάλο μπράβο. Σε όλους τους. 

Πάρτε μια γεύση live από το Art Fest του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου