Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Οι Αχαρνές τίμησαν τον συμπολίτη Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τιμητική εκδήλωση για τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος  Ησύχιο
Του Γεωργίου Νιώρα 
Η φετινή παρουσία του ξενιτεμένου συμπολίτη Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Ιεροσολύμων, κ.κ. Ησύχιου, στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της εορτής του Αγίου Βλασίου, αποτέλεσε μια ευκαιρία για την Δημοτική Αρχή, το Λύκειο Ελληνίδων και την Ι.Λ.Ε.Α. να εκδηλώσουν την τιμή και την ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπό του, δημόσια.
Έτσι μετά το τελετουργικό της εορτής του Αγίου Βλασίου, ο Δήμος δεξιώθηκε τους τέσσερες Μητροπολίτες, κληρικούς και επισήμους , στο κοσμικό Κτήμα της Βαρυμπόπης «ΛΕΩΝΙΔΑΣ».
Στην ουσία η δεξίωση συνδυάστηκε με την εκδήλωση, τιμής, αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης, στο πρόσωπο, του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ.κ. Ησύχιου.
Ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνικού Συνδέσμου Παναγίου Τάφου κ. Ανδρέας Κολυβάς, ανέγνωσε το βιογραφικό του Πανιερωτάτου, ενώ αμέσως μετά, ο Δήμαρχος μίλησε για την πολύχρονη προσφορά του τιμώμενου και του απένειμε, εκ μέρους του Δήμου, αναμνηστική πλακέτα και την πλάκα με τους ΑΧΑΡΝΕΙΣ ΙΠΠΕΙΣ που φιλοτέχνησαν, μαθητές του καλλιτεχνικού εργαστηρίου της ΔΗΚΕΑ. 
Δεύτερη απονομή από τον Δήμαρχο υπήρξε μια παραδοσιακή , χειροποίητη κανάτα, έργο της Έφης Ράπτη. 
Η τρίτη απονομή έγινε από το Λύκειο Ελληνίδων που του δώρισε ένα διακοσμητικό πιάτo.
Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία των Αχαρνών τέλος, του παρέδωσε ένα αντίγραφο της σημαίας των Μενιδιατών σύμβολο του αγώνα του 1821.
Συγκινημένος ο Ησύχιος για την μεγάλη τιμή, ευχαρίστησε άπαντες δηλώνοντας πως είναι ευπρόσδεκτοι φιλοξενίας στις επισκέψεις τους στα Ιεροσόλυμα και στους Αγίους Τόπους.
Τις τιμητικές απονομές έκλεισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Αθηναγόρας, με πολλές ευχαριστίες και ανοιχτή πρόσκληση παρουσίας στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μητρόπολις Ιλίου – Αχαρνών και Πετρουπόλεως.
Ευτυχής συγκυρία για τον Πανιερότατο, η παρουσία των δικών του ανθρώπων στην εκδήλωση, καθώς είχε κοντά του τις αδελφές του και άλλους συγγενείς.
Αναμνηστική φωτό από την φετινή παρουσία του Μητροπολίτη Ησύχιου στις Αχαρνές 


Πάντα κοντά στις Αχαρνές ο Μητροπολίτης Ησύχιος 
Συγκαταλέγεται στους πλέον προβεβλημένους Μενιδιάτες. Ζει στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορείς να τον πεις «Μενιδιάτη της διασποράς», γιατί διατηρεί ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς με την πόλη και βρίσκεται πολύ συχνά στις Αχαρνές. 
Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο, έναν επιφανή Πνευματικό που υπηρετεί στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και φυλάττει «Θερμοπύλες» στους Άγιους Τόπους, διακηρύσσοντας την άρρηκτη πνευματική και ψυχολογική σχέση του ελληνισμού με τη γη που σαρκώθηκε ο Χριστός. 
Πρόκειται για έναν άνθρωπο που όλοι στις Αχαρνές πιστεύουν ότι, με το πλήρωμα του χρόνου, μπορεί να φτάσει στο αξίωμα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων. 
Πιστός στην αγαπημένη του συνήθεια ο Ησύχιος βρέθηκε στη γενέτειρά του κι εφέτος και συνεόρτασε με του συντοπίτες του, τον πολιούχο της Πόλης μας Άγιο Βλάσιο, ανταποκρινόμενος, στην πρόσκληση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου – Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρου.
Ο Καπιτωλιάδος Ησύχιος 
Σύντομο βιογραφικό 
Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ.κ. Ησύχιος (κατά κόσμον Ηλίας) Κοντογιάννης. Γεννήθηκε το 1944 στις Αχαρνές - Αττικής. 
Στα Ιεροσόλυμα μετάβηκε στις 20 Οκτωβρίου 1958. 
Απεφοίτησε της Πατριαρχικής Σχολής το 1962.
Στις 18 Δεκεμβρίου 1961 εκάρη Μοναχός και την επομένη χειροτονήθηκε Διάκονος. Το 1964 Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. 
Διετέλεσε ηγούμενος εν Κάρακ. Το 1967 προάχθηκε εις Αρχιμανδρίτης. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1976 διορίσθηκε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής Εκπαιδεύσεως. 
Το 1978 διορίσθηκε Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου εν Ιόππη. 
Το 1981 διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος εν Άκρη.
Στις 16/3/1984 εξελέγη Επίσκοπος Αβήλων, και στις 26 του ιδίου μήνα χειροτονήθηκε και διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος εν Ιρμπέτ Ιορδανίας. 
Τω 1991 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Καπιτωλιάδος. 
Το 1994 ονομάσθηκε Μητροπολίτης και διορίσθηκε Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Κτηματικής Επιτροπής.
Το 2001 διορίσθηκε Μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πρόεδρος της Εφορείας των Σχολών των Ιεροσολύμων και Πρόεδρος του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. 
Το 2003 διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος.
Το 2005 διορίσθηκε Νομικός Σύμβουλος του Πατριαρχείου. 
Το 2009 διορίσθηκε Πρόεδρος των Σχολών του Πατριαρχείου. 
Το 2012 διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου