Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Όλο το Μενίδι σ’ ένα Reunion

ΞΑΝΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Ο ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ 1985
Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από συμμαθητές που τσούγκρισαν τα ποτήρια τους...
Ο Δημήτρης Φωτόπουλος (δεξιά) ήταν εκείνος που είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ενώ ο έτερος εικονιζόμενος συμμαθητής, σε ρόλο ρεπόρτερ, ανέλαβε την ... ιστορική ευθύνη να αποθανατίσει με τον φωτογραφικό του φακό την βραδιά καρέ - καρέ προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αναμνηστικό φωτογραφικό λεύκωμα για όλους τους απόφοιτους του 1985

Της Εύης Τριανταφύλλου 

Δεν έχει σημασία που δεν είναι όλοι τους γηγενείς Μενιδιάτες. Σ’ αυτόν τον τόπο μεγάλωσαν. Εδώ έζησαν μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής τους. Γιατί, τα μαθητικά χρόνια, ήταν, είναι και θα είναι απ’ τα καλύτερα! 
Κι όσοι δεν μένουν πια εδώ, ένα κομμάτι της ψυχής και της καρδιάς τους, θα μένει για πάντα πίσω…
Στους τοίχους, τις ξύλινες καρέκλες, τους σχολικούς πίνακες, τα θρανία… Στα προαύλια και τις τάξεις του 1ου - 2ου Λυκείου και του τότε Τεχνικού Λυκείου Αχαρνών. Εκεί όπου πήραν γνώσεις από υπέροχους ανθρώπους, εκεί που έζησαν τους πρώτους έρωτες, που δημιούργησαν δυνατές ίσως και φιλίες ζωής. 
Εκεί, έχουν μείνει αγωνίες, σχολικά πάρτυ, η λαχτάρα της εκδρομής, απίστευτες φάρσες, σκονάκια και ξεκαρδιστικά γέλια… 
Όλα αυτά και άλλα πολλά θυμήθηκαν οι συμμαθητές του 1985, που αποφοίτησαν από το 1ο - 2ο και Τεχνικό Λύκειο του Δήμου Αχαρνών. 
Το ραντεβού κλείστηκε μετά από συντονισμένη προσπάθεια της οποίας την πρωτοβουλία είχε ο Δημήτρης Φωτόπουλος έχοντας θερμό συμπαραστάτη, τον συμμαθητή του Γιάννη Δέδε, αλλά και τις τοπικές εφημερίδες ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ, ΑΧΑΡΝΑΪΚΗ και Acharnorama, στις οποίες απευθύνθηκε, με στόχο να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι απόφοιτοι. 
Και πράγματι τα κατάφερε πολύ καλά, αφού το βράδυ του Σαββάτου 7 Φεβρουαρίου, η αίθουσα του κέντρου διασκέδασης της λεωφόρου Πάρνηθος «Πελοπόννησος», γέμισε ασφυκτικά από συμμαθητές που ήρθαν ακόμη και από τις ΗΠΑ, το Ηράκλειο της Κρήτης αλλά και τη Λάρισα. Στο αντάμωμα συμμετείχαν κι 8 γνωστοί, αγαπητοί και μη εξαιρετέοι καθηγητές, που έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια γνώσης και διαπαιδαγώγησης, στα ιστορικά Λύκεια της πόλης των Αχαρνών. 
Πρόκειται για τους Μαραγιάννη, Τούντα, Βουδούρη, Αθανασάτου, Περδικάρη, Σαριγιαννίδη, Κατσιαμπούρα και Παπαευστρατίου, που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρόσκληση των μαθητών τους. 
Δεν χρειάζεται να γραφτεί κάτι περισσότερο για το ιστορικό αντάμωμα των Συμμαθητών μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, γιατί τα πρόσωπα που θα αντικρίσετε στο πλούσιο φωτορεπορτάζ του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ που ακολουθεί, μιλάει από μόνο του… 
Αξίζει απλά να σημειωθεί ότι από την εκδήλωση αυτή θα «γεννηθεί» ένα άλμπουμ, που θα θυμίζει στον καθένα τους, αυτή την ανεπανάληπτη βραδιά, που πάντως δεν θα είναι η τελευταία, αφού οι απόφοιτοι του 85 έδωσαν την υπόσχεση πως… «Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούνε…» 
Δείτε το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί
Για την υπογράφουσα Εύη Τριανταφύλλου αυτό το ρεπορτάζ δεν αποτέλεσε επαγγελματική υποχρέωση...
...όταν ο Δημήτρης Φωτόπουλος της ζήτησε προβολή της ανακοίνωσης για το Reunion προκειμένου  να ενημερωθούν  όσο το δυνατόν περισσότεροι απόφοιτοι, του έταξε να είναι εκεί και για τη δημοσιογραφική κάλυψη. Τελικά την περίμενε η ευχάριστη έκπληξη, να  βρεθεί ανάμεσα σε δεκάδες φίλους, παλιούς γείτονες, καθηγητές , συμμαθητές

Κλείνοντας τους αφιερώνουμε εξαιρετικά αυτό το κομμάτι

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Δημητρη Φωτοπουλο για την υπεροχη διοργανωση και την Ευη Τριανταφυλλου για το photoshop !!!!!!!! :)
Φιλιππος Τσαμης.

Unknown είπε...

Φίλιππέ μου! εσύ μικρό παιδί τι δουλειά έχεις με τους παππούδες?

Τάσος Φυτάς είπε...

ρε Φίλιππε τι δουλειά έχουμε εμείς με αυτούς τους γέρους και τις γιαγιάδες εμείς είμαστε παιδάκια μπροστά τους!!!

Δημοσίευση σχολίου