Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ειλικρινά ευαίσθητος ο Όμιλος Φίλων ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΒΑΣ δικαίωσε το 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ και τον ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ


Το έμπρακτο ενδιαφέρον του  Ομίλου  Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Τσεβάς» και της  τότε Προέδρου  του Ρένας Κουμπούρη στο αίτημα του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το φιλόδοξο εγχείρημά του για ένα αλλιώτικο σχολείο, απέδειξε, πως η ευαισθησία κάποιων ανθρώπων και κάποιων Φορέων μπορεί να κάνει θαύματα και να πάει αυτόν τον τόπο, μπροστά.
Άξιος συνεχιστής της Ρένας Κουμπούρη ο νέος Πρόεδρος του Ομίλου «Χρήστος Τσεβάς» Κωνσταντίνος Νιώρας, πήρε τη σκυτάλη έχοντας τις ίδιες ευαισθησίες και το ίδιο όραμα. 
Το απέδειξε με την ομιλία του στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Αχαρνών για τον "ένα χρόνο καλλιτεχνικής έκφρασης",  το απόγευμα του Σαββάτου στις 20 Φεβρουαρίου, αλλά και με την πρωτοβουλία του να βραβεύει καθηγητές, μαθητές, ακόμη και τον φύλακα του σχολείου, που συνέβαλε σε αυτό το εικαστικό θαύμα που συντελείται στο σχολείο. 
Ο Κωνσταντίνος Νιώρας από το βήμα της εκδήλωσης,  παρουσία των κορυφαίων Πολιτιστικών και Κοινωνικών Φορέων της πόλης των Αχαρνών που ακολουθούν με τη σειρά τους και με ειλικρινές  ενδιαφέρον την πολιτιστική διαδρομή που ανοίχτηκε, υποσχέθηκε  τη διαρκή στήριξη των μαθητών. Ιδού τι είπε:  
«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς» θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Σύλλογο Διδασκόντων του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών, τους μαθητές του σχολείου αλλά και το Σύλλογο Γονέων, για την τιμή που κάνουν στο μεγάλο μας ζωγράφο - αγιογράφο Χρήστο Τσεβά, τιμώντας έτσι και τον Όμιλό μας, να δώσουν το όνομά του στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.
Πράξεις σαν κι αυτές, στην εποχή της αμφισβήτησης και της έκπτωσης των κοινωνικών και ηθικών αξιών, μας οδηγούν πιο κοντά στην ανάκτηση των χαμένων προτύπων και των αξιών, πάνω στις οποίες θα πρέπει να στηρίζεται μια κοινωνία. Τέτοιες αξίες διατήρησε και ο Χρήστος Τσεβάς μέσα από τα έργα του…. Τέτοιες αξίες μεταλαμπαδεύει και στη νέα γενιά μέσα από την Τέχνη, μια Τέχνη που σε αυτό εδώ το σχολείο βρήκε πρόσφορο έδαφος, ρίζωσε και άνθισε.
Η ιδέα της συνεργασίας του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Τσεβάς» γεννήθηκε από ένα άρθρο της δημοσιογράφου Εύης Τριανταφύλλου, στην ηλεκτρονική εφημερίδα Μενιδιάτης, που έκανε λόγο για τους ομιλούντες τοίχους του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών και την προσπάθεια καθηγητών και μαθητών να βιώσουν την εκπαίδευση σύμφωνα με ένα άλλο μοντέλο, πολύχρωμο, χαρούμενο, συμμετοχικό και δημιουργικό.
Έτσι, πρόπερσι την Άνοιξη και μέσα στο καλοκαίρι που ακολούθησε άρχισε να υλοποιείται αυτή η ιδέα, με στόχο ένα σχολείο με τοίχους Ομιλούντες! Σχολικούς τοίχους, αίθουσες και διαδρόμους, γεμάτους φωτεινά χρώματα, σκέψεις, εργασίες, όνειρα δημιουργίες και εικόνες μαθητών. Οι καθηγητές, οι γονείς, ακόμα και ο φύλακας του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών, συνοδευόμενοι στο όμορφο αυτό «ταξίδι» και από τους μαθητές, άρχισαν κομμάτι - κομμάτι να υλοποιούν την ιδέα βάφοντας με υπέροχες τεχνοτροπίες τους σχολικούς τοίχους και τοποθετώντας πάνω τους καλαίσθητες κορνίζες και πίνακες. ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΒΑΣ

Τις ανησυχίες αυτές της σχολικής κοινότητας θέλησε να ενισχύσει και να δώσει φτερά το Δ.Σ. του Ομίλου μας, διοργανώνοντας πέρσι μια εκδήλωση στην οποία αρχικά κλήθηκαν να στηρίξουν, μέσα από τα Μ.Μ.Ε., κορυφαίοι σύλλογοι του Δήμου μας. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και έτσι μια συνεργασία σχολείου και τοπικής κοινωνίας γεννήθηκε.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, είμαστε εδώ για να απολαύσουμε τους καρπούς αυτής της συνεργασίας. Σήμερα μπορεί, εδώ ανάμεσά μας, να βρίσκεται ένα νέο ταλέντο …ένας νέος λαϊκός ζωγράφος ..…ο οποίος πατώντας στις πλάτες των προγόνων του θα ξεπεράσει τα τείχη των καιρών του……» 
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις στιγμές των βραβεύσεων 
 Η στιγμή της βράβευσης του Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών Σπύρου Καραβία από τον Κωνσταντίνο Νιώρα και τη Ρένα Κουμπούρη 


















Τα ονόματα των μαθητών που βραβεύτηκαν 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου