Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Λύνεται το πρόβλημα της αποχέτευσης στη Λυκότρυπα με τη συνεργασία Δήμου-Περιφέρειας

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός στο βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
Δίπλα του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρος Σχινάς 
Ο Γιάννης Κασσαβός συζητάει με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργο Καραμέρο
Το Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό που συζητάει με τον Πέτρο Φιλίππου, συνόδευσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Κατσιγιάννης και ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Πολυμενέας που αγωνίζεται πολλά χρόνια για να γίνει το έργο της αποχέτευσης στη Λυκότρυπα 
Το πρόβλημα της αποχέτευσης στη Λυκότρυπα, δηλαδή στο κομμάτι του Κόκκινου Μύλου που βρίσκεται ανατολικά της οδού Φιλαδελφείας  χρονολογείται από το 1979. Η αντίθετη ρήση του εδάφους, εν σχέσει με το συλλεκτήριο αγωγό της οδού Φιλαδελφείας εμπόδιζε την αποχέτευση της συγκεκριμένης περιοχής, επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών με υπέρογκα έξοδα για εκκένωση βόθρων.
Η λύση του προβλήματος δρομολογήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πέμπτης 23 Ιουνίου 2016, με την έγκριση της σύναψης προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στη Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αχαρνών για την εκτέλεση του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου θα ανέλθει στο 1,825 εκατ. ευρώ. Τα επόμενα βήματα είναι η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών και η δημοπράτηση του έργου.
Στη θετική αυτή εξέλιξη οδήγησε η ιεράρχηση του έργου στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου Αχαρνών και η συνεργασία των υπηρεσιών του με τις αντίστοιχες της Περιφέρειας.
 Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός ο οποίος τόνισε πως η αποχέτευση της συγκεκριμένης περιοχής που έχει ενταχθεί στο σχέδιο πριν από σαράντα χρόνια, είναι απολύτως αναγκαία και εξέφρασε τη βεβαιότητα  ότι, λόγω της μεγάλης κοινωνικής σημασίας του έργου, θα ξεπεραστούν τα κάθε είδους τεχνικά και νομικά προβλήματα.
Μετά την έγκριση του θέματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την Περιφέρεια Αττικής, εκφράζοντας  την πεποίθηση ότι θα αποφέρει ακόμα περισσότερους καρπούς στο μέλλον.
"Η αποχέτευση στη περιοχή της Λυκότρυπας αποτελεί αίτημα των κατοίκων της περιοχής από το 1979 και προεκλογική υπόσχεση πολλών ετών η οποία μέχρι σήμερα ουδέποτε υλοποιήθηκε. Η στόχευση, η εξωστρέφεια, η συνεργασία και η συναίνεση φέρνουν αποτέλεσμα. Η προγραμματική σύμβαση του Δήμου Αχαρνών με την Περιφέρεια Αττικής για την αποχέτευση στη περιοχή της Λυκότρυπας θα λύσει χρόνια και εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα της περιοχής. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής που συνεργάζονται μεθοδικά και συστηματικά για το καλό και το συμφέρον των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η συνεργασία θα αποδώσει σύντομα περισσότερους καρπούς" τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αχαρνών.
Δείτε τι είπε στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου