Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πολιτιστικό μνημόσυνο στο Σοφοκλή με 21 παραστάσεις και συναυλίες στο ομώνυμο Φεστιβάλ (όλο το πρόγραμμα)


Δεκαεφτά θεατρικές παραστάσεις και τέσσερις συναυλίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του πολιτιστικού φεστιβάλ ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 2016, που διοργανώνει από τις μέχρι τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αχαρνών (ΔΗΚΕΑ).
Η ονομασία ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ οφείλεται στο γεγονός ότι ο τάφος του μεγάλου αρχαίου δραματουργού Σοφοκλή βρίσκεται στη Βαρυμπόπη Αχαρνών.
Στο πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων περιλαμβάνονται οκτώ κωμωδίες με πιο γνωστές το «Γαμπροί για πούλημα» των Ρέππα-Παπαθανασίου, το «Χωρίζουμε λέμε» των Ρήγα-Αποστόλου και «Συρανό ντε Μπερζεράκ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.
Μια κατηγορία μόνοι τους είναι ο Τάκης Ζαχαράτος με το Ι AΜ WHAT I AM και η επιθεώρηση «Δεν έχουν Τσίπρα επάνω τους».
Η αρχαία δραματουργία εκπροσωπείται από τις κορυφαίες παραστάσεις «Αντιγόνη» από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας (πρωταγωνιστές Νικήτας Τσακίρογλου και Ιωάννα Παππά) και «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη (πρωταγωνιστές Γιώργος Κιμούλης-Γιάννης Μπέζος-Πέτρος Φιλιππίδης).
Για τους μικρούς φίλους του θεάτρου έχουν επιλεγεί «Ο Κουρέας της Σεβίλης» από την Κάρμεν Ρουγκέρη, «Η Πριγκίπισσα και ο βάτραχος» από το Χάρη Ρώμα και παράσταση Καραγκιόζη από τον Ανδρέα Σπυρόπουλο.
Στις τέσσερις συναυλίες περιλαμβάνονται η εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ από τη Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Χρήστος Λούφης με την Ελένη Μαραγκοπούλου και το Θοδωρή Νικολάου, η νεανική ορχήστρα της ΔΗΚΕΑ και το αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο από την ορχήστρα της ΔΗΚΕΑ.  
Το εισιτήριο κυμαίνεται από 5 ευρώ (Καραγκιόζης) με ακριβότερο τα 18 ευρώ της παράστασης «Πλούτος» λόγω …τίτλου αλλά και των βαριών ονομάτων των πρωταγωνιστών.
Ελεύθερη είσοδος υπάρχει στην μπάντα της Αστυνομίας, στον Χρήστο Λούφη, στην κωμωδία «Οι ψεύτες» του Γιάννη Κοσμίδη και στις ορχήστρες της ΔΗΚΕΑ.
Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι η επιχείρηση γρήγορου φαγητού DELICE, το κατάστημα πώλησης ηλεκτρολογικού υλικού ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, η επιχείρηση συστημάτων μυοκτονίας-εντομοκτονίας DALCHOCHEM, η επιχείρηση διοργάνωσης εκδηλώσεων  KTHMA JOCKEY, η επιχείρηση παρασκευής καφέ ΕΑΤ’ Ν SPLIT, το κουρείο BARBER SHOP SHARDS, το εργοστάσιο επίπλου ΤΖΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, το κρεοπωλείο ΛΙΑΚΟΣ, το κατάστημα πώλησης υποδημάτων LOVE SHOES, το χρωματοπωλείο ΣΥΜΕΩΝΑΚΗΣ, τα φροντιστήρια ΕΥΡΟΓΝΩΣΗ, ΧΡΟΝΟΣ και ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ-ΝΙΚΑ και οι παιδότοποι ΖΑΧΑΡΟΥΠΟΛΗ και ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι σταθμοί του POLITIS GROUP DERTI 9,86 και SFERA 102,2

Εισιτήρια σε χαμηλότερη τιμή προπωλούνται στα γραφεία της ΔΗΚΕΑ (Αγίου Νικολάου 3, Κεντρική Πλατεία Αχαρνών) σε περίπτερο της ΔΗΚΕΑ στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών και στο ΚΕΠ Θρακομακεδόνων.    
Δείτε το συνολικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ:
Δείτε τι δήλωσαν για το φεστιβάλ ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός και η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Μαρία Ναυροζίδου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου