Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Όσο μπορείς...βάλε το ποδήλατο στη ζωή σου,μας συμβουλεύει το 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών

    Στα πλαίσια της ετήσιας εκστρατείας Ecomobility 2017-1018 για οικολογική μετακίνηση στην πόλη στην οποία συμμετέχει το 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών,οι μαθητές του σχολείου οργάνωσαν μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποιήσεις στην πλατεία Αγίου Βλασίου.

   Το μότο της δεκαπενταετούς εκστρατείας <> είναι πως οι συνθήκες κυκλοφορίας και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη είναι επίπεδο επίδειξης πολιτισμού κι επένδυση ποιότητας ζωής.Σε αυτά τα πλαίσια,τα παιδιά συζήτησαν με συμπολίτες μας για τα πλεονεκτήματα της χρήσης ποδηλάτου,τόσο στην καθημερινότητα όσο στην επίσκεψη των αξιοθέατων σημείων των Αχαρνών.
     Σημαντικότερο είναι όμως να αναφέρουμε το γεγονός ότι οι μαθητές προέβησαν στην πλέων ευγενική διεκδίκηση από το Δήμο ,ενός αιτήματος που εκφράζει ένα αξιόλογο πλήθος Δημοτών διαχρονικά.Τα παιδιά προτείνουν τη δημιουργία στην πόλη,ενός ποδηλατοδρόμου που θα καταστήσει τη μετακίνηση με το ποδήλατο περισσότερο ελεύθερη και ασφαλή.
   Ευελπιστούμε αυτή τους η προσπάθεια,να κινητοποιήσει τόσο τους δημότες ,όσο και τους δημοσίους φορείς προκειμένου να υλοποιήσουν την κατασκευή ποδηλατοδρόμου όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

    Παράλληλα οφείλουμε να συγχαρούμε το 8ο Γυμνάσιο για την απόφαση να διενεργήσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και να παροτρύνουμε τους μαθητές και άλλων σχολείων του δήμου να αξιοποιούν ένα κομμάτι του χρόνο τους δημιουργικά προκειμένου να συμβάλουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τον εξωραϊσμό της πόλης μας.
Η προσπάθεια των παιδιών ήταν ιδιαίτερα γλυκιά δεδομένου ότι συνοδεύτηκε από χειροποίητα μπισκότα που κέρασαν τους συμπολίτες τους τα παιδιά του 8ου Γυμνασίου Αχαρνών.Και του χρόνου παιδιά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου